Arhitektura

Dom inspirisan luksuznim automobilima niče za 5 sati

Kućica Harwyn Pod nudi vam mir ukoliko ne možete da ga pronađete kod kuće ili na poslu.

Nakon što nije uspeo da pronađe mir i tišinu u svojoj kući, australijski dizajner Jason Fremder počeo je da radi u svom automobilu. Ovo iskustvo podstaknulo ga je na razvoj malog optimizovanog prostora za rad i rekreaciju u kojem bi mogao lakše da upravlja ličnim i profesionalnim životom bez ometanja spoljnjeg sveta, piše CroEnergo

Zajedno sa zetom i arhitektom Selwynom Blackstoneom kreirao je Harwyn Pod, mali prefabricirani radni prostor koji „niče“ u manje od pet sati.

Harwyn-Pod-1

Fremder je inspiraciju dobio iz evropskog dizajna luksuznih automobila i napominje kako Harwyn Pods mogu biti korišćeni kao umetnički studiji, prostori za učenje i rekreaciju ili kao prostori u kojima možete zaista pronaći mir. Svaki Harwyn Pod u potpunosti je opremljen električnim uređajima i nameštajem kao što su podesivi stolovi, stolice i ormani.

Harwyn Pod dolazi u tri različita paketa, Prestige, Professional i Luxury. Svaki paket je opremljen prilagođenim karakteristikama kao što su LED rasveta, televizor, roletne kojima se upravlja na daljinu kao i vrhunski audio sistem.

Harwyn-Pod-2 Harwyn-Pod-3 Harwyn-Pod-4

Sve što je potrebno za izgradnju ove prefabrikovane kocke jeste prostor od 2 i po metra kvadratana. Harwyn Pods su napravljeni na način da budu maksimalno energetski efikasni, ali konačna energetska efikasnost svake „kocke“zavisi od lokacije i vremenskim uslova koji nju okružuju. U svakom slučaju, radi se o zanimljivom eksperimentu koji bi mogao pronaći niz komercijalnih i nekomercijalnih primena.

Harwyn-Pod-5 Harwyn-Pod-6 Harwyn-Pod-7

 

Pogledajte još sličnih prefabrikovanih rešenja.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *