Novi drugar arhitekata; Ilustracija: Kickstarter
Hardver

Ovaj laserski daljinometar istovremeno meri na obe strane

Osim dvosmernog merenja u realnom vremenu, ovaj digitalni merač dužine obezbeđuje i automatsku procenu visine zasnovanu na Pitagorinoj teoremi.

Ukoliko želite da nadogradite svoje merne instrumente, možda bi vaš izbor mogao pasti na DP20 PRO, bilateralni laserski daljinomer koji može da pokrije do 120 metara dužine.

Sredinom januara uspešno lansiran na platformi Kickstarter, ovaj inovativni laserski metar obezbeđuje dvosmerno merenje u realnom vremenu, zajedno sa sinhronizacijom podataka na mobilnom telefonu.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Daljinomer DP20 PRO; Ilustracija: Kickstarter

Prednosti profesionalne verzije

Opremljen punjivom baterijom od 1.000 mAh, ovaj prenosivi digitalni merač dužine opremljen je OLED ekranom i koaksijalnim optičkom vezom.

Metar je dostupan u dve različite verzije koje nude domet od 80 metara (verzija DP20), odnosno 120 metara sa profesionalnom verzijom koja se prikladno zove DP20 PRO.

Stake-out funkcija omogućava da automatski i veoma brzo izmerite i označite jednaka rastojanja, što zamenjuje kontinuirano merenje.

Posebna karakteristika DP20 PRO je da se segment linije može podeliti na N jednakih manjih segmenata.

Stake-out funkcija omogućava da automatski i veoma brzo izmerite i označite jednaka rastojanja, što zamenjuje kontinuirano merenje.

Merač pišti dok se približavate tački podele, a srednji laser projektuje svetlosni snop koji pomaže da se obeleži svaki mali segment.

Osnovne karakteristike laserskog daljinometra DP20 PRO; Ilustracija: Kickstarter

Kako izmeriti visinu bilborda

Od ostalih karakteristika pomenućemo i da DP20 PRO postiže automatsku procenu visine.

Da biste izmerili visinu bilborda, na primer, možete projektovati snop svetlosti na vrh i dno bilborda kroz koji ćete pronaći rastojanje dva snopa koji dele zajedničku stranu pravog ugla dva pravougla trougla.

Visina će se automatski izračunati u odnosu na Pitagorinu teoremu merenjem dve hipotenuze.

Merni podaci mogu da se dele od strane udaljenih građevinskih partnera u realnom vremenu.

Ponekad, kada linija za merenje prođe živu ogradu ili prepreku, što sprečava direktno merenje udaljenosti u nivou, DP20 PRO lako pomaže u pronalaženju razdaljine u nivou koju želite da istražujete bez prelaska prepreke, usmerivanjem laserskog zraka pod uglom do zida.

DP20 PRO dolazi uparen sa inteligentnom aplikacijom, koja omogućava otpremanje slika i automatsko označavanje podataka.

Prenošenjem podataka sa laserskog merača udaljenosti na mobilne terminale kao što su mobilni telefoni ili tableti preko bluetootha, merni podaci mogu da se dele od strane udaljenih građevinskih partnera u realnom vremenu.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *