Mobilne kućice iz Novog sada bile su hit u januaru 2023. Foto: Tiny Homes Serbia
Aktuelno

Januarski Top 5: Ovo su najčitaniji tekstovi na Gradnji u mesecu za nama

Od takmičenja za Kuću godine 2022, preko poskupljenja cene kvadrata u novosadskoj novogradnji, do montažnih kućica koje mogu biti na vašoj adresi za tri meseca.

Podstaknuta uspehom konferencije BuildUp 2022, redakcija portala Gradnja ušla je u novu godinu s novim entuzijazmom, predstavljajući vam pregršt aktuelnih arhitektonskih projekata i građevinskih poduhvata čak i tokom meseca koji je, po običaju, najviše posvećen praznovanju.

Shodno tome, s ponosom ističemo da je naš portal tokom januara 2023. godine posetilo više od pola miliona ljudi koji su pogledali skoro milion stranica.

Njihova interesovanja su ponajpre bila usmerena na domaće sadržaje iz raznih domena, a o čemu svedoči i lista od 5 najčitanijih tekstova koju vam ovom prilikom predstavljamo.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

 

5. Kuću na Dorćolu najbolja u 2022. godini

Prvi mesec u godini svakako je obeležilo i takmičenje u organizaciji portala Gradnja Kuća godine 2022 – Powered by Xella. U neizvesnom glasanju, kuća na Dorćolu koju je projektovao beogradski biro Supra Architecture dobila je najbolju ocenu publike, sa čime se složio i stručni žiri nedelju dana kasnije.
Ceo tekst ovde

17.950 pregleda; Foto: Miloš Martinović

 

4. Cena kvadrata u Novom Sadu dostigla 4.000 evra

Istraživali smo kakve su trenutne cene stambene novogradnje u Novom Sadu i koliko se one razlikuju od perioda pre masovnog poskupljenja. Istraživanjem smo obuhvatili 60 gradilišta u skoro svim naseljima urbanog dela grada, na aktivnim gradilištima, ali i planiranim – ukoliko je prodaja uveliko otpočela.
Ceo tekst ovde

21.827 pregleda; Foto: Gradnja

 

3. 20 građevinskih projekata u Srbiji koji će obeležiti 2023. godinu

Nakon analize onoga što će se u narednom periodu graditi u svetu, početkom meseca predstavili smo vam i pregled najznačajnijih građevinskih projekata koji će se izvoditi u Srbiji tokom 2023. godine, pokrivajući raspon od kliničkih centara i stadiona, preko podzemnih garaža i mostova, pa sve do kampusa i aerodroma.
Ceo tekst ovde

25.515 pregleda; Foto: Bekament (budući BIO4 kampus)

 

2. Koliko košta renoviranje stana po kvadratu u 2023. godini

Sredinom januara ogromnu pažnju naših čitalaca zadobilo je istraživanje na temu radova prilikom adaptacije starog stana. Arhitektkinja Sonja Brstina analizirala je trenutne cene izvođenja i materijala, a na primeru stana od 70 metara kvadratnih pokazala vam je koji sve radovi mogu da vas očekuju.
Ceo tekst ovde

39.457 pregleda; Foto: Gradnja.rs

 

1. Male mobilne kuće iz Novog Sada

Kao jedan od najvećih trendova koji je zahvatio domaće tržište poslednjih godina, montažne kuće su i u 2023. ostale u fokusu redakcije i čitalaca portala Gradnja, te smo vas u januaru upoznali sa proizvodnjom, montažom i cenama kućica Tiny Homes, koje dolaze potpuno opremljene i spremne za korišćenje.
Ceo tekst ovde

215.934 pregleda; Foto: Tiny Homes Serbia

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *