iScanner kompanije BP Mobile; Foto: BP Mobile
Softver

Ova alatka može pomoći arhitektama da lakše premere prostor

Ova zgodna aplikacija dolazi i sa funkcijom izračunavanja površine prostorija što može biti zgodno ne samo dizajnerima enterijera već i agentima nekretnina.

Aplikacija za skeniranje dokumenata iScanner nedavno je dobila novu verziju koja joj omogućava da koristi iPhoneov LiDAR senzor.

LiDAR funkcioniše tako što u spoljašnji prostor šalje laserske zrake i meri koliko im je vremena potrebno da se odbiju i vrate natrag. Budući da svetlost putuje stabilnom brzinom, dobijeni podaci mogu da posluže za precizno procenjivanje udaljenosti nekog objekta.

To na primer arhitektama i dizajnerima enterijera može pomoći da izmere stan, prozore, vrata ili nameštaj i da od toga naprave PDF ili JPG.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Aplikacija ima prilično jednostavan korisnički interfejs; Foto: Gizmo China

Aplikacija dolazi sa funkcijom kalkulatora površine koja može izračunati koliko prostorija ima kvadrata.

Korisnički interfejs kao i broj funkcija čine ga jednom od najboljih aplikacija za skeniranje dokumenata trenutno na tržištu – što je njegova osnovna funkcija. Međutim, osim alata za uređivanje dokumenata, iScanner od sada ima i nekoliko zanimljivih funkcija koje vredi pogledati.

Aplikacija dolazi sa funkcijom kalkulatora površine koja može izračunati koliko prostorija ima kvadrata.

Ova funkcija može biti veoma zgodna za brzo pronalaženje dužine ili širine sobe. Imajte na umu da tačnost zavisi od odabranog početka i krajnjih tačaka površine. A ako možete pravilno da odredite granice, rezultirajuće merenje će biti veoma blizu stvarnom.

Tačnost funkcije zavisi od odabranog početka i krajnjih tačaka površine; Foto: Gizmo China

Osnovne karakteristike

Aplikacija iScanner je dostupna za Android i iOS i obe verzije dele manje-više iste funkcije. Međutim, iOS aplikacija deluje mnogo uglađenije, sa aplikacijom koja sadrži uputstva za svaku funkciju. Takođe, trenutno je funkcija Kalkulator površine rezervisana samo za iOS.

Aplikacija iScanner ima prilično jednostavan korisnički interfejs sa dugmetom „+“ u centru koje vam omogućava da odmah dodate dokument putem kamere, fotografija (galerije) ili metode uvoza (datoteke ili druge aplikacije).

Ono što se posebno ističe kod aplikacije jeste to što možete jednostavno da prevlačite između različitih opcija direktno unutar menija kamere. Ove funkcije uključuju skener QR kodova, skener dokumenata, skener lične karte, skener pasoša, kalkulator površine, brojač objekata, a ova aplikacija vam može rešiti i matematičke probleme.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. noname

    jel može đabe aplikacija

Ostavite odgovor

Obavezna polja *