Arhitektura

Dramatičan hotel na litici s konzolnim bazenom nad provalijom

Idejnim projektom predlaže se izgradnja objekta u Norveškoj koji bi delimično bio uzidan u stenu, a jednim delom lebdeo nad provalijom.

Arhitektonski studio Hayri Atak predlaže hrabru i svakako zanimljivu arhitektonsku intervenciju koja bi praktično jednim svojim delom predstavljala produžetak stene. Ovaj butik hotel karakteriše niz balkona, a kao vrhunac javlja se konzolno formiran transparentni bazen u kojem mogu da zaplivaju samo najhrabriji.

Konceptom se predviđa se jedinstveno ugostiteljsko iskustvo, s obzirom na to da bi se gostima omogućio impresivan pogled na okruženje i to sa balkonima i iz bazen koji su namenjeni onima koji vole adrenalinska iskustva, piše Designboom.

Hotel ima niz balkona, a kao vrhunac javlja se konzolno formiran transparentni bazen u kojem mogu da zaplivaju samo najhrabriji.

Na najvišem nivou hotela, odnosno na vrhu litice, nalazi se pristupna platforma, sa koje gosti mogu uživati u pogledu na okolne fjordove i planine. Na tri niža nivoa su organizovane sobe, sa izlazima na balkone, dok je poslednji nivo osmišljen kao prostor za druženje i zabavu, pa sa iz stene pruža dug i uzak bazen, čineći ovaj arhitektonski koncept još uzbudljivijim.

Statička noćna mora

Statički gledano, ovaj ceo koncept je prava noćna mora ali nije neizvodljivo. Kao što se može videti na idejnom rešenju, konzolni bazen je učvršćen s dve kose zatege koje bi mu dale dodatni oslonac. Ipak, i pored predviđenih zatega, postoje brojne slabe tačke ovakvog rešenja… zbog čega se i zove idejno.

Informacije o potencijalnoj izgradnji ovog hotela još uvek nema.

Kad ste već ovde…

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Vukašin

    Koliko tačaka oslonca ima konzolni prepust a koliko ima ovaj bazen, koleginice? 😉

  2. pera

    Šta je ovde tačno pop art

Ostavite odgovor

Obavezna polja *