Arhitektura

Mobilni dom: 17 kvadratnih metara na točkovima

Teško je za poverovati da u prikolicu od 17 kvadratnih metara pored kuhinje, kupatila i spavaće sobe može da stane i prostor za slikanje. 

Kompanija specijalizovana za malene kuće Tumbleweed predstavila je na tržište kuću Cypress 18. Radi se zapravo o bogato opremljenoj prikolici – odnosno kući na točkovima izrađenoj od drveta.

Sve one koje ne drži mesto, ovo je ostvarenje iz snova! U pokretnoj kućici ne samo da se našlo mesta za spavaću sobu, kuhiju i kupatilo već se u nju može smestiti i kutak za hobi.

kuca na tockovima

Prednji deo ove pokretne kućice se uglavnom koristi za smeštanje dela za sedenje. Ipak ovde je umetnica organizovala svoj mali radni kutak.

atelje

osnova-male-kuceKuća je ukupne korisne površine 17 m2 podeljenih na dva nivoa. Donji nivo je površine oko 12 a galerija dodatnih 5 m2. Širina kuće je 2,3 a visine 4,4 metra.

Sa trema su ulazi u „veliku“ prostoriju sa tavanicom visine oko 4 metra. Ova glavna prostorija sadrži i prostor za ugradni ormar.

Kuhinja koja je opremljena šporetom, sudoperom, radom prostorom je maksimalno iskorišćena.

U toaletu je tuš kabina i WC šolja a u dupli krevet je smešten na galeriju iznad.

 

kuhinja drvena

mala kuhinja 2

mala kuhinja

osnova male kuce

unutrasnjost kuce na tockovima

krevet u potkrovlju

 

Pogledajte i ovu kuću putujuću od 27 kvadrata.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Zoran

    Postovani da li je potrebna dozvola za gradnju i postavljanje kuce na tockovima na poljoprivrednom zemljistu ako je kuca dimenzija 3x9metara i visine 4m.? A ima tockove… Hvala

Ostavite odgovor

Obavezna polja *