Arhitektura

Na islandskom geotermalnom izvorištu uskoro niče hotel

Čuvena geotermalna banja Blue Lagoon, koja je najposećenija lokacija Islanda, uskoro će dobiti prelep hotel.

Stotine hiljada posetilaca godišnje uživa u kupanju u toploj vodi bogatoj mineralima koju okružuju polja očvrsle lave. Kako bi razvili svoje poslovanje i privukli dodatne turiste, banja Blue Lagoon planira izgradnju hotela Moss sa 62 sobe, istoimenog restorana kao i novog dela banje namenjenog za relaksaciju nazvanog Lava Cove.

Banja je pravi magnet za turiste jer pored toga što spektakularno izgleda, leči i i kožne probleme.

 

Blue Lagoon je zapravo veštačko jezero stvoreno morskom vodom koja se dobija iz obližnje geotermalne elektrane. Visok nivo minerala u vodi onemogućava da se voda reciklira pa se ona filtrira kroz okolne porozne vulkanske stene, pre nego što se vrati u prirodni ciklus, piše Inhabitat.

Izrazito plava boja, koja je i zaštitni znak lagune, dobija se od silicijum dioksida, sumpora i drugih minerala koji se nalaze u vodi i koji podpomažu opuštanju, a ujedno leče i kožne probleme poput psorijaze i ekcema. Dakle, pravi magnet za turiste!

Kako bi se iskoristila navala turista, planirano je da se izgradni novi hotel koji će posetiocima iz (skupljih) soba omogućiti direktan pogled na okolna polja očvrsle lave kao i na geotermalne lagune.

Osim što će tokom svog boravka u hotelu Moss moći da uživaju u čarima banje, posetioci će moći i da se upuste u avanturu kroz okolna polja i planine, posete vodopade i druge lokalne atrakcije a da su isto vreme smešteni u turističkom mestu broj jedan na Islandu.

U Moss restoranu koristiće se sveži, sezonski i isključivo lokalni sastojci kako bi gosti mogli da uživaju u tradicionalnoj islandskoj kuhinji.

Novi deo kompleksa trenutno je u izgradnji i njegovo otvaranje očekuje se na jesen.

Ako se na u ovaj hotel uputite tokom zime, moći ćete da vidite i polarnu svetlost.

Srodni članci na našem portalu:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *