Arhitektura

Želite rukopis arhitekte? Pogledajte ovaj video!

Ovaj kratki video-vodič i prigodni dokumenti pomoći će vam da pronađete sopstveni arhitektonski rukopis koji prija oku.

Pre pojave kompjutera, arhitekte i građevinci projektovali su tako što su crtali slobodnom rukom i lenjirima. Kotiranje i tekstualna objašnjenja su se ispisivala ručno jer nije bilo CAD-a pa samim tim ni biranja fontova ili veličine slova. Bold? Uzmi deblji rapidograf!

U takvom radnom okruženju rukopis je bio veoma važan, a ispisivanje blok slova bila je neophodna veština svakog inženjera ili tehničara. A kakav je vaš rukopis? Želite li da ga unapredite? Pogledajte ovaj video!

Ispisivanje blok slova bila je neophodna veština svakog inženjera ili tehničara. Danas se stvar malo promenila…

U video koji je uradio Eric W. Reinholdt moći ćete da saznate kako se pišu pravilna arhitektonska blok slova, ćemu služi linije vodilje, kako ne pomešati malo slovo „L“ i veliko „I“ i slične stvari.

„Iako je digitalna produkcija učinila arhitektonsku tradiciju rukopisa manje bitnom, rekao bih da je učenje rukopisa još uvek relevantna vežba. Kao vizuelnim ljudima, ona čini značajan deo našeg ličnog grafičkog stila. Dakle, bez obzira da li ste arhitekta, građevinac, grafički dizajner ili jednostavno beležite svaki dan, razvijanje čitljivog, jasnog i doslednog rukopisa ostaje važno“, zaključuje Eric W. Reinholdt iz studija 30×40 Design Workshop. Dakle, vežbajte!

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Dragan

    Drago mi je da ste objavili ovaj video. Erik radi sjajan posao na približavanju arhitekture „običnim“ ljudima. Na njegovom kanalu, kao i na Vašem sajtu, se može mnogo naučiti. Imate sve pohvale od strane jednog građevinskog inženjera. Nastavite sa poslom koji radite, a ja cu nastaviti da čitam Vaše tekstove. Veliki pozdrav!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *