Arhitektura

Slovenačka modularna kuća spremna i za ekstremne uslove

Ova kuća zamišljena je tako da se može prilagodi različitim klimatskim i terenskim uslovima.

Projekat nazvan Living Unit produkt je saradnje arhitektonskih studia OFIS, C+C and C28, inženjerskih firmi AKT i izvođača Permiz. Kuća je osmišljena tako da se može prilagoditi različitim lokacijskim uslovima ali i potrebama korisnika, pa može biti vikendica, kućica na drvetu, privremeno sklonište ili istraživačka kabina u prirodi.

Moduli se mogu složiti tako da se dobije vikendica, kućica na drvetu, privremeno sklonište ili istraživačka kabina u prirodi.

 

Moduli se u zavisnosti od potrebe mogu slagati vertikalno ili horizontalno. Osnovna jedinica široka je 2,5, a dugačka 4,5 metara i ima visinu od 2,7 metara. Dizajnirana je tako da može da funkcioniše kao samostalna jedinica u kojoj se mogu smestiti krevet, kuhinja i kupatilo.

Kuća je napravljena od drvene konstrukcije koja je obavijena šperpločom s obe strane. Naravno, završni materijal se može menjati u zavisnosti od namene objekta.

„Living Unit je nastavak našeg istraživanja u vezi sa malim životnim prostorima u ekstremnim uslovima“, navode arhitekti.

Ona se može koristiti za različite namene i može biti postavljena privremeno ili trajno na različitim terenima i u različitim kontekstima.

– rekli su iz OFICE Arhitekti.

Prototip objekta Living Unit trenutno je prikazan u milanskom parku Sempione i tamo će biti izložen tokom Sajma nameštaja u Milanu od 4. do 9. aprila, piše Dezeen.

Njihovi prethodni projekti bili su slične vrste kao što mu modularna kabina na slovenskom planinskom vrhu Skuta, kao i Mount Kanin na slovensko-italijanskoj granici.

Osnove i preseci

Osnova
Presek
Presek

Vizuelizacija: The Black Lab, Sonicmeal

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *