Rasveta

Nisu jestivi! Lusteri koji neodoljivo podsećaju na svilene bombone

Razvlačenjem staklene mase, baš onako kako se prave i svilene bombone, nastala je ova neobična rasveta.

Firma Bocci, koja se bavi proizvodnjom neobičnih komada rasvete, predstavila je novu seriju proizvoda (inspirativno) nazvana 87 koji je dizajnirao njihov kreativni direktor Omer Arbel.

Serija rasvete 87 biće predstavljena na predstojećem Sajmu nameštaja u Milanu, koji se održava od 4. do 9. aprila.

Pogledajte kako se prave lusteri à la svilene bombone:

Sitni mehuri prilikom razvlačenja ostaju zarobljeni unutar staklene mase dajući strukturi sedefast sjaj.

 

Da bi se dobio proizvod iz serije rasvete 87, komadi stakla se istežu pod tačno određenom temperaturom. Svaki komad se razvlači bar deset puta i pri svakom ovom postupku zadržava se vazduh tako da sitni mehuri ostaju zarobljeni unutar staklene mase dajući strukturi sedefast sjaj.

Inspiraciju za ovakav princip izrade rasvete dizajner Omer Arbel dobio je tokom boravka u školi za proizvodnju stakla Pilčak gde je posmatrao šta rade vrhunski duvači stakla. On je došao na ideju da se pri izradi nove linije rasvete ugledaju na njih ali i da na kontrolisan i graciozan način primene i pokrete koje koriste proizvođači svilenih bombona i nudli, piše Dezeen.

Rasveta, koja ima završni izgled u formi petlje, na svom jednom kraju ima LED izvor svetlosti koja baca svetlo niz staklo, naglašavajući njegove krivine i sedefasti odsjaj.

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *