Građevinarstvo

Edukacija o dugoročnom otklanjanju posledica poplava

Kompanija JUB započela ciklus humanitarne pomoći postradalima u poplavama.

Stručnjaci i građevinski inžinjeri kompanije JUB posetili su juče opštinu Svilajnac i javne objekte oštećene u poplavama u cilju procene štete i predloga za njihovu trajnu sanaciju. U saradnji sa Opštinom Svilajnac, stručnjaci iz kompanije su obišli PU „Dečija radost“, Poljoprivredno-veterinarsku školu, kao i druge teško oštećene objekte u ovom gradu kako bi stekli uvid i dali predloge za dugoročno otklanjanje posledica poplava. Na edukativnom skupu koji je usledio u svečanoj sali opštine, oštećeni u poplavama, izvođači radova i građevinski stručnjaci, predstavnici lokalne samouprave kao i mediji mogli su da čuju kako kroz JUB sistem za sanaciju fasada i unutrašnjih zidova mogu efikasno da saniraju objekte.

jub-sanacija-poplava

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović zahvalio je JUB-u na ovoj vrsti pomoći u procesu obnove oštećenih objekata: „Edukacija i informisanje građana o sanaciji poplavljenih objekata je izuzetno značajno za sve Svilajnčane, kao vid doprinosa u uklanjanju posledica štete koja je naneta poplavom njihovih domova. A šteta je ogromna, preko 2.500 kuća je uništeno, preko 6.000 ljudi ugroženo, a procenjena šteta samo na privatnim objektima je preko 9 miliona evra“, ističe Milanović.

Komentarišući projekat pomoći Svilajncu, Aleksandar Kuljaj, direktor kompanije JUB kaže: „Izuzetno nam je drago što nas je lokalna samouprava opštine Svilajnac pozvala da pomognemo oštećenima i kao proizvođači materijala za završne radove u građevinarstvu ponudimo ekspertizu za sanaciju štete i rekonstrukcije oštećenih objekata. Kako sada, tako i u danima koji slede, kompanija JUB će stajati na raspolaganju Svilajncu. Baš iz tog razloga, ekspertiza i edukacija o načinima rekonstrukcije njihovih domova koju smo danas ponudili građanima Svilajnca tek je prvi deo humanitarne pomoći koju kompanija JUB priprema za ljude pogođene poplavama iz čitavog regiona“

 

O JUB sistemu za sanaciju fasada i unutrašnjih zidova

U udarnom poplavnom talasu, u prvoj fazi katastrofe koja je zadesila Svilajnac oštećenima su bile potrebne pumpe za vodu, izuzetna fizička i mentalna snaga za spašavanje života i iznošenje vrednosti iz objekata. Sada, u drugoj fazi, potrebna je ekspertiza i iskustvo u sanaciji posledica i revitalizaciji objekata oštećenim u poplavama. Koji su to sledeći koraci koje treba preduzeti i kako otkloniti štete na unutrašnjim zidovima i fasadama nakon povlačenja vode?
Način sanacije je poseban u zavisnosti od vrste i intenziteta oštećenja objekata. Poseban problem predstavljaju površine koje su bile u dodiru sa vodom zagađenom fekalijama, izlivenim uljima ili sa toksičnim i drugim opasnim materijama. Postupak sanacije takvih površina je zahtevan i može se definisati samo uz pomoć tehničkog lica i stručnjaka. Iz tog razloga JUB-ovi stučnjaci su svim zainteresovanima iz Svilajnca ponudili konkretna rešenja za sanaciju poplavljenih objekata, dali ekspertizu o najefikasnijim načinima da se površine osuše, spreči infekcija zidova ili ljudi, uklone fleke ili spreči ponovno pojavljivanje vlage. I to sve uz primenu savremenog JUB sistema za sanaciju fasada i unutrašnjih zidova koji podrazumeva specifične tehnike primene i JUB materijale specijalno prilagođenih ovoj nameni.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *