Zgrada Eleven u Novom Sadu; Foto: MD Ventures
Izdvojeno, Novi objekti

Ovako će izgledati zgrada Eleven na mestu srušenog hotela Sajam u Novom Sadu

Novosadski ARH R potpisuje projekat poslovnog objekta od 20.158 kvadrata namenjenih za iznajmljivanje čija bi izgradnja mogla ubrzo da krene. 

Kao što smo najavili u avgustu prošle godine, na mestu hotela Sajam na adresi Hajduk Veljkova 11 u Novom Sadu gradiće se poslovna zgrada pod imenom Eleven. Sada je stari hotel potpuno srušen a teren očišćen, sve je spremo za izgradnju novog objekta koji podiže firma MD Ventures čiji su vlasnici fudbaler Dušan Tadić i njegov poslovni partner Milko Novaković.

Projekat zgrade 2Po+P+10 potpisuje Radoslav Šćepanović iz novosadskog biroa ARH R. Ono što se može videti iz priloženih rendera jeste da se radi o modernom poslovnom objektu sa staklenom fasadom. Zgrada je naglašena sa dva simetrična kubusa povezana uvučenim segmentom niže spratnosti (8) koji će biti ozelenjen.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Poslovna zgrada na mestu hotela Sajam u Novom Sadu; Foto: MD Ventures

Zgrada je naglašena sa dva simetrična kubusa povezana uvučenim segmentom niže spratnosti (8) koji će biti ozelenjen.

Kao što se moglo pročitati u dokumentaciji sa javnog uvida, “predviđenom spratnošću, poslovni objekat preuzima ulogu repernog objekta u ovom delu grada”. Ipak, ovaj objekat neće biti viši od obližnjeg Master centra niti od kula koje je sagradila kompanija Tehnogradnja.

Iz rendera se takođe može videti da su u planu zeleni krovovi, da je u planu se prostor oko objekta ozeleni kao i da popločane pristupne pešačke staze dobiju klupe i javnu rasvetu.

250 parking mesta na dve etaže

Zgrada Eleven koja će se graditi na parceli od 4.685 kvadrata, imaće 250 parking mesta na dve etaže sa 20 punjača za električna vozila. Objekat će imati 20.158 kvadrata za iznajmljivanje, sa fleksibilnim kancelarijama površine 1.930 kvadrata po spratu.

Što se tiče ostalih karakteristika, zgrada Eleven se projektuje tako da ispunjava LEED platinum sertifikat. Podsetimo, ovaj najviši stepen energetske efikasnosti i održivosti (Leadership in Energy and Environmental Design) u Novom Sadu ima samo zgrada Ingrid, bivša hala Novkabela, u koju se uselio Schneider Electric.

Pored zelenog krova, zgrada će imati sisteme za recikliranje kompletnog otpada kao i sisteme za efikasno korišćenje vodom i energijom, navodi se na sajtu kompanije.

Zgrada u staklu sa dva naglašena kubusa; Foto: MD Ventures

Izdavanje građevinske dozvole u toku

Kao što se može videti na CEOP-u, izdati su lokacijski uslovi za izgradnju ove poslovne zgrade dok je postupak za izdavanje građevinske dozvole u toku.

Sudeći prema stanju na terenu, sada kada je stari hotel Sajam srušen, radovi mogu veoma brzo da počnu, a pretpostavljamo da bi izgradnja ovakvog jednog objekta mogla da traje oko dve godine.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *