Gradilište Inobačke u Novom Sadu sa prefabrikovanim elementima
Aktuelno

Emisija AGD u Novom Sadu

Emisiju Antologija gradnja i dizajna možete gledati na televiziji KCN 1, premijerno četvrtkom u 19h, ali i na istoimenom YouTube kanalu.

“Nakon nekoliko uspešnih epizoda različite tematike, koju smo obradili pre svega na primerima beogradske arhitekture, emisija „Antologija gradnje i dizajna“ posetila je i Novi Sad. Imali smo susrete sa više interesantnih sagovornika, kako iz državnog tako i iz privatnog sektora, a fokus nam je bio na inovacijama u arhitekturi i građevinarstvu”, kaže Marko Stojanović, urednik emisije.

Kada su u pitanju inovacije u arhitekturi i urbanizmu, razgovarali su sa arhitektom Darkom Polićem na temu kandidature i realizacije niza projekata Novog Sada kao prestonice kulture 2021. godine. Kao primer navedeno je oživljavanje Kineske četvrti, ali i projekat rekonstrukcije Stare svilare i njena prenamena u centar kulture, pre svega Almaškog kraja, a zatim i celokupnog Novog Sada. Posetili su i projektni biro „ModelArt arhitekti“ i sa arhitektom Dejanom Mitovim pričali na temu aktivnosti njihovog tima, tj. polja delovanja na kojima je ovaj projektni biro postao čuven daleko izvan Novog Sada.

Prikazujemo primarnu delatnost kompanije „Inobačka“, a to je proizvodnja prefabrikovanih armirano-betonskih elemenata.

“Tema koja je obeležila obe epizode, svakako je priča o „zelenim krovovima“, gde smo kao sagovornike imali arhitektu Danicu Laćarac iz kompanije „Erker“, ali i arhitektu Dušana Miladinovića iz JP „Urbanizam“. Na tim prilozima možete uporedo pratiti razvoj ideje ozelenjavanja novosadskih krovova, sa inicijativama privatnog i državnog sektora, kako to izgleda u teoriji i praksi i zašto je baš Novi Sad grad koji na tom polju prednjači u celoj Srbiji.” – kaže Marko Stojanović.

Tu je prezentovanje investicionog sektora u svetu građevinarstva, na čelu sa kompanijama „Galens“ i „Inobačka“ i prikazom nekih realizovanih i aktuelnih projekata izgradnje stambeno-poslovnih kompleksa u Novom Sadu, ali i izvan njega. “Takođe, jedno osveženje na polju građevinskih materijala, gde vam prikazujemo primarnu delatnost kompanije „Inobačka“, a to je proizvodnja prefabrikovanih armirano-betonskih elemenata.” – dodaje Stojanović.

Ostanite uz emisiju AGD, čije dalje aktivnosti možete pratiti na televiziji KCN 1, premijerno četvrtkom u 19h, ali i na istoimenom YouTube kanalu.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *