Aktuelno, Prezentacije

Energetska efikasnost u zgradarstvu

Polazeći od činjenice da se u Srbiji danas troši 2-3 puta više energije po kvadratnom metru stambenog ili poslovnog prostora, Agencija za energetsku efikasnost Vlade Srbije razvila je strateški program Energetska efikasnost u zgradarstvu, koji treba da doprinese povećanju energetske efikasnosti i smanjenju potrošnje energije u stambenom sektoru.

U skladu sa tim programom, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja najavljuje da ni jedna novoizgrađena zgrada neće moći da dobije upotrebnu dozvolu bez „energetskog pasoša“, odnosno bez dokaza da su korišćeni izolacioni materijali, koji značajno doprinose smanjenju električne energije.
Podržavajući ove aktivnosti, Udruženje građevinarstva i komunalne delatnosti, u saradnji sa Italijanskim institutom za spoljnu trgovinu ICE, organizuje stručni skup na temu „Energetska efikasnost u zgradama i prezentacija novih izolacionih materijala„. Prisutnim stručnjacima u oblasti građevinarstva i arhitekture biće predstavljen novi izolacioni materijal unapređenih ekoloških svojstava, sa veoma izraženim termoizolacionim i akustičkim svojstvima, italijanske firme ISOPACK.
Prezentaciji najnovijih izolacionih materijala pored predstavnika Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije, prisustvovaće i direktor Italijanskog instituta za spoljnu trgovinu ICE, kao i predsednik italijanske firme ISOPACK.

Prezentacija će se održati u petak, 2. jula 2010. godine u 1200 časova, u sali na IV spratu Privredne komore Beograda, Kneza Miloša 12.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *