Konstrukcije

Energetski efikasna Ytong kuća za budućnost

Ukoliko se još niste odlučili kako da sagradite ekološki efikasnu porodičnu kuću, a da uz minimalna ulaganja sve pronađete na jednom mestu kompanija Xella Srbija – Ytong ima jedinstveno rešenje za vas.

Ekonomični, laki i namenjeni za brzu gradnju Ytong materijali prednjače kada je reč o energetski efikasnim proizvodima pogodnim za izgradnju stambenih, poslovnih i industrijskih objekata, kao i porodičnih energetskih i niskoenergetskih kuća.

Ytong porodična kuća je objekat koji se u potpunosti može izgraditi od Ytong termoblokova, pri čemu se štedi dvostruko. Zbog specifičnog oblika i veličine bloka ugradnja je znatno brža, novčana ulaganja manja, a potrošnja energije svedena je na minimum.

Zašto graditi Ytong materijalom?

Zadovoljni vlasnici Ytong kuća istakli su brojne razloge zbog kojih su se odlučili da grade Ytong materijalom. Samo neke od prednosti koje Ytong materijal ima u odnosu na klasični
su brza gradnja, bolja termoizolacija zimi i leti, manje otpada, novčana i ušteda u potrošnji električne energije, kao i ekološki faktor proizvoda.

Brza, efikasna i štedljiva gradnja

Jedna od prednosti Ytong termoblokova je u tome što se vrlo jednostavno obrađuju i ugrađuju, blokovi su velikih dimenzija i male težine, pa je gradnja dva i po puta brža nego klasičnim materijalima. Mala težina dodatno štedi vreme, snagu i gorivo potrebno za transport. Ytong porodičnu kuću moguće je sazidati za samo 35-40 dana, dok je Ytong niskoenergetska kuća spremna za useljenje već posle 65 dana.

Odlična termoizolacija i zimi i leti

Ytong blokovi su idealni termoizolatori i omogućavaju ugodnu mikroklimu tokom cele godine. U zimskom periodu potrošnja električne energije je i do tri puta manja. U Ytong porodičnoj kući nije potrebna ugradnja klima uređaja u letnjem periodu, jer Ytong materijali omogućavaju zadržavanje optimalne temperature u domu. Zahvaljujući odličnim toplotnim i zvučnim karakteristikama, dodatna izolacija nije potrebna, što omogućava uštedu i do 30% u spoljašnjem zidu.

Uz Ytong štedite vreme i novac pri gradnji

Kada je reč o uštedama pri gradnji Ytong materijalom one su dvostruke. Troškovi grejanja u Ytong porodičnoj kući tokom zime niži su i do tri puta u odnosu na troškove u kući građenoj od klasičnog materijala. Na primer, u kući koja je zidana Ytong termoblokom PLUS 30cm prosečna potrošnja plina na mesečnom nivou iznosi 200m3, dok u istom takvom objektu građenom od klasičnog materijala potrošnja ide i do 600m3. Ytong porodična kuća leti rasterećuje rad klima uređaja, što stvara nemerljive dugoročne uštede u energiji i novcu.

Vojin Ćetković – ponosni vlasnik Ytong kuće

Poznati glumački par Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković odlučio je da u Čortanovcima napravi Ytong niskoenergetsku porodičnu kuću, koja je završena u grubim radovima pod krov za samo tri nedelje.
„Dugo sam razmišljao kakvu bih kuću želeo da napravim, a pošto se i sam bavim ekologijom birao sam poseban materijal od koga bih je sagradio. O Ytong-u sam se informisao na sajmu građevinarstva. Tamo sam dobio podršku zaposlenih iz kompanije Xella i odlučio sam da započnemo saradnju. Ono čime sam posebno zadovoljan je brzina gradnje kao i minimalna količina otpada pri gradnji. Jedna od posebnih prednosti je što vam u Ytong kući uopšte nije potrebna klima koju inače i sam izbegavam. Ytong materijali su mi omogućili ekološku, brzu i pre svega ekonomičnu gradnju“, dodao je Ćetković.

Jedinstven servis kompanije Xella: iskustva korisnika

Xella Srbija – Ytong, nudi jedinstven servis na tržištu i u svojoj ponudi ima čak 40 različitih idejnih rešenja energetskih i niskoenergetskih projekata kuća koje su projektovane za svačiji ukus i džep. Kompanija je za sve svoje kupce obezbedila i besplatan proračun i specifikaciju potrebnog Ytong materijala za zidanje, DVD sa uputstvom za gradnju, besplatnu tehničku pomoć instruktora za gradnju, kao i listu sertifikovanih izvođača radova i stovarišta Ytong materijala.

Pogledajte video-snimke zadovoljnih vlasnika kuća kao i projekte i idejna rešenje Ytong porodičnih kuća.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *