Stan od svega 20 kvadrata na Dorćolu pretrpeo je neverovatnu promenu; Foto: Igor Conić
Domaći projekti, Enterijeri

Enterijer stana na dan u Beogradu / Sonja Brstina

Kako urediti enterijer stana za iznajmljivanje tako da mami poglede budućih gostiju? Pogledajte na primeru ovog starog apartmana na Dorćolu koji je pretrpeo neverovatnu transformaciju!

Zatečeno stanje ovog stana od jedva 20 kvadrata u centru Beograda bilo je veoma loše. Zbog toga je bilo potrebno uraditi potpuno renoviranje apartmana i osmisliti novi dizajn enterijera za šta je bila zadužena arhitektica Sonja Brstina.

„Iako ima dobru lokaciju, ovaj apartman sa zastarelim izgledom nije privlačio veliki broj turista. Stoga je došlo vreme da ovaj stan na Dorćolu, konačno dobije novi izgled“, kaže arhitektica za portal Dizajn enterijara.

Pogledajte video-prilog o ovom stanu:

Pored mini-frižidera, električne ploče i sudopere, u kuhinju je stala i mašina za pranje i sušenje veša.

Za stan na dan bitno je da se lako održava i da se gosti osećaju prijatno, a za tako nešto potrebno je bilo uraditi dobru organizaciju prostora. U ovaj mali prostor, osim velikog kreveta dimenzija 160×200 cm, smešten je i mali trpezarijski sto kao i veoma praktična mini-kuhinja. Ona jeste mala ali je u nju stalo sve ono što je potrebno. Pored mini-frižidera, električne ploče, sudopere, Sonju je uspela da u nju smesti i mašinu za pranje i sušenje veša.

Radni sto sa mesto za kofer

U ovaj maleni stan za izdavanje našlo se mesta i za radni sto sa stolicom koji će biti veoma koristan poslovnim ljudima. Uz njega se našla komoda s televizorom ali i delom za odlaganje kofera koja je napravljena tako da se ne ošteti pokrivna ploča.

Raskošna etno tekstura na draperiji i jastučićima inspirisana je našom tradicijom

Međutim, ono što izdvaja ovaj stan na dan u moru ponude jeste njegovo enterijersko rešenje s etno motivima. Najupečatljiviji element, osim zida od opeke, jeste i raskošna tekstura na draperiji i jastučićima koji su inspirisani našom tradicijom. Ipak, još jedan element čini ovaj stan prepoznatljivim.

Ambar vrata štede prostor

„Kako nismo imali dovoljno prostora za sve, klasična vrata od kupatila smo zamenili ambar kliznim vratima“ – kaže Sonja Brstina. Ambar vrata izvedena su od punog drveta i ona daju izvesnu dozu rustike ovom modernom apartmanu. U ovom stanu ambar vrata su uštedela kvadrate tako što su smanjila potreban prostor za otvaranje vrata ka toaletu kojeg odvaja od hodnika.

Pročitajte ceo članak i pogledajte sve fotografije na portalu Dizajn enterijera

Foto: Igor Conić

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

6 komentara

 1. Milutin

  Gde moze da se nadje ovaj draper.

 2. Zoran

  Draper izgleda odlicno, da li biste bili ljubazni da nam kazete gde moze da se nadje.

 3. sonja

  Draperija je proizvođača Mercis, Lima 3733 i može da se pronađe u salonu Firange. Pozdrav

 4. Maja

  Prelepooo…koliko otp kosta jedan ovakav projekat,svaka cast!

 5. Nenad

  Strucnjaci neki postavljali klima uredjaj. Svaka im cast i arhitektici Sonji Brstini.

 6. Kaljević

  Zid od opeke ostavlja bez daha, možda i najupečatljiviji detalj stana. Umesto opeke mogu da se apliciraju i štanglice od prirodnog kamena.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *