Enterijeri, Izdvojeno

Enterijer stana s kombinacijom udobnosti i asketizma

Projekat stana nazvan Budda apartment karakteriše kombinacija svedenih formi i toplih materijala, što je za razultat dalo prijatan i udoban prostor.

Stan površine 60 kvadratnih metara nalazi se u Minsku i dom je porodice koju za sada čine dva člana. Iz arhitektonskog studia Zrobym architects, koji potpisuje projekat enterijera, ističu da redizajn ovog prostor nije podrazumevao radikalnu obnovu. Zapravo, svi originalni elementi, poput štukatura, vrata, prozora ili parketa su zadržani ali obnovljeni, a njima su dodati savremeni elementi kao što je nameštaj, rasveta i detalji.

Dizajn enterijera inspirisan je modernim stilom i nemačkim grandžom.

Dnevni boravak, trpezarija, kuhinja ali i ulazna zona čine jednu veliku prostoriju koja je pregradom razdvojena na funkcionalne zone.

Osnova stana

Pregradni zid ne ometa kretanje iz kuhinje do dnevnog boravka, a ujedno, na neki način, predstavlja i centralni element celog stana.

Stan je uređen spajanjem modernog stila i nemačkog granča što je kao rezultat dalo kombinaciju udobnosti i asketizma, ističu iz Zrobym architects.

Jasne forme nameštaja naglašavaju sveden dizajn, a izbor materijala poput drveta i dekorativnih pločica daje prostoru toplu notu. Prostor su oplemenili i detalji u vidu dekorativnih jastuka, umetničkih slika i cveća.

Foto: Zrobym architects

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *