Rešenje autora Denisa Lea Hegica na Konkursu za idejno arhitektonsko rešenje enterijera Turističke organizacije grada Šapca proglašeno je za najbolje.

Aludirajući na fluidnost i tok reke Save, autor je predlažio jedinstven izložbeni prostor, koji bi svojim savremenim i autentičnim rešenjem mogao biti odličan primer moderno uređenog enterijera u gradu.

Centralni prostor rešen je tako da se dve celine, oblikovane u obliku potkovice i izvedene u recikliranom drvetu, postavljaju u kontrapunkt uspostavljajući, na ovaj način, dijalog u likovnom smislu, dok funkcionalno, one sobom formiraju zidove, police i izložbene površine.

Enterijer_Turisticke_Organizacije_Sabac_Denis_Leo_Hegic_01

Info zid se sastoji iz štapova i bubnjeva. Metalni bubnjevi su kontejneri za info materijal ili druge proizvode. Smeštanjem različitih izložbenih predmeta, zid se može u potpunosti promeniti: na njega se može smestiti mnogo toga, od kolekcije suvenira, polica za izlaganje, pa sve do vertikalne bašte. Zanimljivo je rešenje da se mapa Šapca stavi na pod.

Enterijer_Turisticke_Organizacije_Sabac_Denis_Leo_Hegic_03

Izlozi su produžetak same radnje: kao talasi police teku iz zidova prelivajući se u izloge; na ovaj način enterijer se kroz izloge preliva na ulicu i postaje integralni deo pešačke zone.

Enterijer_Turisticke_Organizacije_Sabac_Denis_Leo_Hegic_02

Pogledajte i kako će izgledati obnovljeni trg u Šapcu.