Konkursi

Enterijer Turističke organizacije Šabac inspirisan rekom Savom

Rešenje autora Denisa Lea Hegica na Konkursu za idejno arhitektonsko rešenje enterijera Turističke organizacije grada Šapca proglašeno je za najbolje.

Aludirajući na fluidnost i tok reke Save, autor je predlažio jedinstven izložbeni prostor, koji bi svojim savremenim i autentičnim rešenjem mogao biti odličan primer moderno uređenog enterijera u gradu.

Centralni prostor rešen je tako da se dve celine, oblikovane u obliku potkovice i izvedene u recikliranom drvetu, postavljaju u kontrapunkt uspostavljajući, na ovaj način, dijalog u likovnom smislu, dok funkcionalno, one sobom formiraju zidove, police i izložbene površine.

Enterijer_Turisticke_Organizacije_Sabac_Denis_Leo_Hegic_01

Info zid se sastoji iz štapova i bubnjeva. Metalni bubnjevi su kontejneri za info materijal ili druge proizvode. Smeštanjem različitih izložbenih predmeta, zid se može u potpunosti promeniti: na njega se može smestiti mnogo toga, od kolekcije suvenira, polica za izlaganje, pa sve do vertikalne bašte. Zanimljivo je rešenje da se mapa Šapca stavi na pod.

Enterijer_Turisticke_Organizacije_Sabac_Denis_Leo_Hegic_03

Izlozi su produžetak same radnje: kao talasi police teku iz zidova prelivajući se u izloge; na ovaj način enterijer se kroz izloge preliva na ulicu i postaje integralni deo pešačke zone.

Enterijer_Turisticke_Organizacije_Sabac_Denis_Leo_Hegic_02

Pogledajte i kako će izgledati obnovljeni trg u Šapcu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *