Najpoznatiji neboder u Barseloni; foto: Flickr user Ania Mendrek
Aktuelno

Fejsbuk će se lažnim vestima boriti iz najpoznatijeg nebodera u Barseloni

Na čak osam spratova čuvenog Torre Agbara smestiće se kancelarije divizije Fejsbuka koja se bavi borbom protiv lažnih vesti na ovoj društvenoj mreži.

Servis Competence Call Centre (CCC), koji na Fejsbuku uklanja lažne vesti, govor mržnje ili nasilja upravo je postao vlasnik 9.000 kvadratnih metara poslovnog prostora na vrhunskoj lokaciji u Barseloni – u tornju Agbar kojeg je projektovao poznati francuski arhitekta Žan Novel.

CCC već ima kancelarije u Nemačkoj u kom radi 500 zaposlenih na uklanjanju neželjenih postova na Fejsbuku. Zvanično još uvek nije potvrđeno da li će se CCC i u Barseloni u celosti baviti istim poslom, ali je poznato da je raspisan konkurs za zapošljavanje menadžera koji govore danski, holandski, švedski, norveški, kao i različite španske dijalekte koji su u upotrebi na teritoriji širom Evrope i Južne Amerike. Iz CCC su potvrdili da je otvoren konkurs za poziciju u Torre Agbar ali da ipak još uvek ne mogu da otkriju ko su njihovi partneri, piše Dezeen.

Torre Agbar se sada zove Torre Glòries; Foto: Flickr user dconvertini

Zakupci u Torre Agbar žalili su se na nezgodnu osnovu kružnog oblika kao i na male prozore. Potom je usledila rekonstrukcija vredna 15 miliona evra.

Prvobitno nazvan Torre Agbar izgrađen je 2005. godine ali je potom 2017. godine preimenovan u Torre Glòries, kada ga je za 142 milona evra kupio Merlin Properties.

Prethodni vlasnici pokušavali su da zadrže zakupce prostora koji su se žalili na nezgodnu osnovu kružnog oblika i na dimenzije prozora koji su mali. Čak je i sam Žan Novel u intervjuima priznao da je dizajn „nekako faličan“.

Ipak, novi vlasnik sproveo je projekat rekonstrukcije tornja vredan 15 miliona evra, tako da bi uz adekvatno sprovedeno prilagođavanje prostora za Torre Glòries trebalo da dođu bolji dani.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *