Nameštaj i oprema

Futurističko tuširanje recikliranom vodom

Duga tuširanja su lepa i opuštajuća ali količina voda koja se tom prilikom potroši je zabrinjavajuće velika. Evo rešenja zbog koje nećete imati grižu savest kada se tuširate pola sata…

Švedski industrijski dizajner Mehrdad Mahdjoubi osmislio je OrbSys – tuš koji drastično štedi količinu potrošene vode koristeći zatvoreni sistem za njeno recikliranje. Dizajner je na ideju došao ugledajući se na svemirske programe u kojima astronauti koriste vrlo malu količinu vode za higijenu. Voda koja se sliva u odvod tuša ulazi u filtere koji se za vrlo kratko vreme prečišćava do nivoa da se može piti, i uz minimalno zagrevanje vraća u sistem.

closed-system-recycling-shower

OrbSys je veoma efikasan sistem jer troši i do 90% manje vodi i do 80% manje energije za zagrevanje. Tokom desetominutnog tuširanja u standardnoj tuš-kabini potroši se oko 150 litara vode a ovom sistemu potrebno je samo pet litara za isti taj vremenski period! Ovaj sistem može uštedeti i do 1.000 evra godišnje na računu za vodu a preko zgodnog kalkuratora moguće je izračunati tačniji iznos.

Pogledajte i tuš koji vodu obogaćuje C vitaminom.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *