Aktuelno

Gary Player Design gradi golf teren Luštica Bay kraj Tivta

Renomirana kompanija Gary Player Desing, globalni lider u dizajniranju golf terena, dizajner je i prvog golf igrališta sa 18 rupa u Crnoj Gori čija je izgradnja već počela na tivatskom delu poluostrva Luštica.

Teren se gradi u sklopu projekta luksuznog turističkog resorta Luštica Bay čiji je investitor egipatsko-švajcarska korporacija Orascom Development.

Prvi korak u izgradnji golf igrališta je već učinjen, pa je tako na Luštici predstavljeno i golf vežbalište (driving range) na kojem istovremeno uz nadzor profesionalnih trenera, udarce može da vežba desetak golfera.

Tim povodom na vežbalištu koje je upotpunjeno i privremenim restoranom, nedavno je organizovan koktel za mnogobrojne zvanice iz privrednog, političkog i kulturnog života u Crnoj Gori.

Tivatska Luštica Development u projekat Luštica Bay je od početka godine uložila 1.867.804 evra, odnosno više od 20 mil evra do sada, objavljeno je u izveštaju te kompanije za drugi kvartal 2012. godine.

Izvršni direktor kompanije Luštica Development, koja posluje u sastavu Orascom Development (LD), Semjuel Majer, rekao je da su Vlada, Opština Tivat i LD priveli kraju rešavanje međusobnih obaveza, pa se očekuje da već do kraja meseca bude poznat konačan datum stupanja na snagu sporazuma o investiranju u projekat Luštica Bay, od kada se računa i početak roka od četiri godine za realizaciju minimuma ugovorenih investicija.

On je dodao da će kompletno novo golf igralište sa 18 rupa, sposobno za održavanje takmičenja najvećeg ranga, biti izgrađeno za 3 do 4 godine.

Novootvoreno golf vežbalište i restoran na Luštici radiće svakodnevno od 9 sati ujutro do zalaska sunca.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *