Novi objekti

Gradi se novi stambeni kompeks od 12.000 kvadrata u Novom Sadu

Gradska Stambena agencija je raspisala konkurs javne nabavke za izradu projekta, gde je planirano da se u fazama izgradi šest lamela.

Za stambeno neobezbeđene Novosađane, gradiće se višespratnice, i u Ulici Momčila Tapavice bb na Novom Naselju. Konkurs je, po rečima Ratka Rogana, direktora Stambene agencije, otvoren do 4. maja, a istog dana biće i otvaranje ponuda. Osnovni kriterijum za dobijanje ovog posla je najniža ponuđena cena.

Plan je da se do ove godine izdejstvuje građevinska dozvola i da se parcela površine 12.000 kvadratnih metara podeli u pet-šest lamela.

– ističe Ratko Rogan za Novosti.

Predviđeno da se na pomenutoj lokaciji izgradi oko 220 stanova. U svakoj od lamela, čija će spratnost, kako se navodi u propozicijama konkursa, biti prizemlje plus četiri sprata, planirano je da bude od 30 do 35 stanova. Prosečna površina stana je minimum 50 kvadratnih metara, a teži se da bude 60 kvadrata.

Pomenuta parcela na Novom naselju ima direktan pristup Ulici Momčila Tapavice. Lokalitet je delimično opremljen uličnim instalacijama vodovoda i kanalizacije, kao i iličnim elektroenergetskim i toplifikacionim instalacijama.

Pogledajte i kako je vojvođanska prestonica izgledala pre 100 godina:

Kako je Novi Sad izgledao pre sto godina

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *