Aktuelno

Gradi se pešački most između Njujorka i Nju Džerzija?

Kevin Šejn već je privukao veliku pažnju javnosti s ovim grandioznim projektom a sad treba da osmisli put ka njegovoj realizaciji.

Iako su udaljeni samo nekoliko kilomerata, stanovnici Njujorka i Njudžerzija troše dosta vremena kako bi došli iz jednog grada u drugi. Reka Hadson koja ih spaja, ali ujedno i razdvaja, primorava ih da prelaze veće kilometraže kako bi je savladali. A što onda ne napraviti pešački most?

Liberty Bridge 01

Kako se i sam svakodnevno suočava sa ovim problemom, Kevin Šejn došao je na ideju o pravljenu pešačkog mosta između ova dva grada. Nakon detaljnih konsultacija s ineženjerima ali i gradskim vlastima, Kevin je napravio saradnju s arhitektom Džefom Džordanom i sada polako, ali uspešno, realizuju svoj plan o mostu Liberty Bridge, projekatu simboličnog naziva.

Liberty Bridge 02

Idejni prikazi mosta dočekani su sa velikom pažnjom, kako gradskih vlasti, tako i stanovnika oba grada.

Liberty Bridge 03

Osim primarne funkcije, prelaska pešaka i biciklista iz jednog grada u drugi, Liberty Bridge bi sadržao i objekte maloprodaje, prostore za mini umetničke izložbe kao i prijatno urađena odmarališta za relaksaciju i druženje, piše Archdaily.

Liberty Bridge 04

Liberty Bridge 05

Planirani most imao bi dužinu od 1.500 i visinu od 60 metara, kako bi se omogućio neometani prolaz brodova.

Liberty Bridge 06

Naravno, projekat ovakve veličine još uvek je u fazi ideje, ali zbog velike pažnju javnosti kako i zbog očigledne potrebe za njegovim postojanjem moguće je da uđe u fazu razmatranja.

Liberty Bridge 07

Pogledajte i kako izgleda most kojeg prave dronovi.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *