Novi objekti

Kako će izgledati Luštica Bay kod Tivta

Novi turistički grad na poluostrvu Luštica u Bokokotorskom zalivu, čija bi gradnja trebalo da počne u aprilu, imaće i sopstvenu poljoprivrednu zonu za snabdevanje turista i vlasnika privatnih kuća u tom naselju.

Predstavnici kompanije „Luštica development“, u sastavu egipatsko-švajcarskog konzorcijuma „Orascom“, predstavili su u Tivtu projekat tog naselja čija se gradnja planira na poluostrvu između Tivta i Herceg Novog.

Prvi radovi, kako je najavljeno, trebalo bi da počnu narednog meseca, a prva faza tog turustičkog grada, prema planu treba, trebalo bi da bude završena do 2017. godine.

lustica-bay-1

 

lustica-bay-2

Na površini od oko sedam miliona kvadratnih metara, jedna veća površina će biti prevorena u povrtnjake i njive na kojima bi lokalni farmeri uzgajali povrće i voće, a to bi kupovali upravo turisti i stalni stanovnici novog naselja koje je, u projektu, nazvano „Luštica Bay“.

Na Luštici bi, prema ranijem dogovoru Vlade Crne Gore, kompanije „Orascom“ i opštine Tivat, trebalo da se podignu turistički objekti sa apartmanima, ali i privatne kuće, zatim, golf tereni i drugi sadržaji za sport i rekreaciju, kao i marina za jahte.

Kupoprodajni ugovor, vredan 1,1 milijardu evra, trebalo bi da se realizuje po fazama, kako je predviđeno, do 2030. godine.

lustica-bay-7

lustica-bay-3 lustica-bay-4 lustica-bay-5 lustica-bay-6

 

(eKapija)

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *