Fasada u kombinaciji dekorativnog kamena i alubonda
Domaći projekti, Izdvojeno

Kako će izgledati hotel Sanjar na Divčibarama

Hotelski kompleks osmišljen je tako da prati teren a ujedno zadržava izgled planinske moderne arhitekture oštrih ivica.

Prema projektu studija Pošarac iz Valjeva, kompanija Sanjar doo počela je izgradnju hotela sa četiri zvezdice na Divčibarama. Hotelski kompleks gradiće se u tri faze. Prva faza je izgradnja restorana spratnosti Su+P+1, potom sledi hotel sa skijašnicom (Su+P+2), dok je treća faza spa centar (Su+p).

Arhitekta Vladimir Pošarac osmislio je ovaj hotelski kompleks tako da prati teren a ujedno zadržava izgled planinske moderne arhitekture oštrih ivica i naglašenih visinskih razlika u volumenima. Objekti su na parceli postavljeni tako da što bolje „legnu“ na teren što je moguće više paralelno izohipsama. Forma kompleksa nastala je iz inspiracije lokacije na kojoj se nalazi objekat. Brdoviti teren i oštre linije su nametnule i oblikovnost novoprojektovanog objekta.

Kompleks će se graditi u tri faze

Hotel sa 4 zvezdice imaće skijašnicu u suterenu kao i spa centar sa saunom, turskim kupatilom…

Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja hotelskog kompleksa nalazi se na Divčibarama (pogledajte tačnu lokaciju na Mapi gradilišta), na parceli od 5.720 m2. Ukupna neto površina nadzemnih etaža objekta je 2.876 kvadrata, a ukupna neto površina kompleksa je 3.735,70 m2. Postignut je procenat zelenih površina od 31,70% a ukupna površina pod zelenilom u direktnom kontaktu sa tlom je 1.813 m2.

Situacija

28 soba i 5 apartmana

Prva faza je izgradnja objekta restorana u prizemlju koji prima 80-85 gostiju. Druga faza je objekat hotela, površine 2316 kvadrata, projektovan je tako da zadovolji zahteve standarda hotela sa 4 zvezdice. U prizemlju se nalazi ulazni hol, aperitiv bar, menjačnicu, tri lokala (frizer, pedikir i butik), kongresna sala, kancelarije uprave i ostalo.

U suterenu hotela je skijašnica sa posebnim ulazom za goste i vezom sa stepenišnim prostorom. U suterenu su prateći sadržaji ali i garaža sa 9 parking mesta. Na prvom i drugom spratu smešteno je 28 soba i 5 apartmana. 

Hotel će biti kategorizovan sa 4 zvezdice

Spa centar – treća faza

Objekat spa centra, površine skoro 300 kvadrata, treća je faza izgradnja. Sa objektom hotela povezan je nadzemnom‚ toplom vezom‚ ispod koje prolazi interna saobraćajnica. Prostor ispod tople veze je na 3,20m iznad interne saobraćajnice.

U prizemlju objekta je recepcija, bazen, đakuzi, svlačionice i tuševi. U suterenu objekta su sauna, tursko kupatilo, tepidarijum, slana soba, soba za masažu, tuševi…

Sanjar je novi hotel na Divčibarama
Noćni izgled

Dekorativni kamen i alubond

Objekat hotela je konstruktivno zamišljen kao kombinacija betonske konstrukcije i čelične rešetkaste konstrukcije. Krov objekata je kos, dvovodan, a krovni pokrivač je plastificirani lim preko daščane oplate.

Završna obrada fasade je kombinovana od dekorativnog kamena, alubond obloge na metalnoj potkonstrukciji i završnog maltera preko sloja sloja kamene vune .

Osnova hotela

Izgradnja hotelskog kompleksa na planini Divčibare je započela, tako da će naša planinska lepotica uskoro imati proširen kapacitet za smeštaj gostiju.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

6 komentara

 1. Zeljko Petrovic

  A kako ce se regulisati kanalizacija tog hotela??
  Nece nikako , kao i svih novoizgradjenih objekata na divcibarama.. kao i hotela Crni vrh.. u cev pa u reku Kamenicu
  I onda neko prica o turizmu na Divcibarama i lepotama prirode.
  Koje lepote kada su Divicbare zatrpane djubretom a kanalizacija se izliva u reku i truje i nju i okolnu sumu

  1. Taca

   Sve se naopako radi i skriva to što ne valja, sve što ste naveli za lošu infrastrukturu Divčibara je tačno. Najgore što se uništava ono najvrednije i najlepše a to je priroda, voda i vazduh a to nam svima uništava zdravlje. Zato treba otići iz ove zemlje…

  2. Tax

   Sve tačno, uništavaju nam vodu, vazduh i prirodu, svi ćemo da se razbolimo od zagadađenja, kao da u ovoj zemlji niko nema mozga u glavi osim pohlepe za novcem. U zatrovanoj zemlji ni ti veleposednici neće ostati netaknuti….

  3. Nenad

   Živa istina. Ma sramota jedna. Sve nepismeni novo bogataši i polu pismeni sportisti

  4. miki

   ma jok željko! srbi vole skeptičke jame, nemoj da si negitivan! baš je lep projekat, ja ne smem ništa negativno da kažem kao ruglo od onog apartmana , odmah te cenzurišu! samo piši da je sve lepo k’o na slici i bude sve ok , srbistan!

 2. Irena

  U Divcibare treba ozbiljno uloziti pare.Strasno je da jedan planinski centar ima hotele sa 4 zvezdice a nema centar,trg.Ima jednu vecu radnju i jos jednu u pokusaju.Dom zdravlja radi samo pre podne.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *