Dešavanja

Hoteli Stari Mlin

Austrijska medijska kuća “Die Presse” je prethodnih dana objavila informaciju da će kompanija Soravia otpočeti investiciju izgradnje hotelskog kompleksa u Beogradu.

Naime investiciona grupa za razvoj “Soravia” bi po navodima austrijskih medija trebalo da u saradnji sa EBRD i Erste bankom otpočne 55 miliona evra vrednu investiciju izgradnje hotelskog kompleksa u Beogradu. Činjenica da je građevinska parcela na lokaciji objekta Stari Mlin u vlasništvu ove kompanije ograđena, i da je grad izdao neophodnu dozvolu za izgradnju pojačava pozitivne sumnje da bi moglo da se krene u realizaciju tokom godine.

Kako su i pre godinu dana austrijski mediji izvestili, grupacija Soravia usled loših ekonomskih prilika u jugoistočnoj Evropi i unutrašnjih finansijskih problema suočila se sa usporavanjem realizacije planiranih projekata, te joj je bila neophodna finansiska podrška koja je dobijena od strane IFC, EBRD, kao i CA Immo u iznosu od 43 miliona evra. Projekat “Stari Mlin” predstavljen je široj javnosti još pre nekoliko godina, ali su radovi na ovom spomeniku kulture izgrađenom 1904. godine odlagani do danas. Priče o mogućem početku gradnje pojavile su se na proleće prošle godine, ali nije bilo zvaničnih potvrda. Datum za početak bi prema najnovijim tvrdnjama trebalo da bude u junu ove godine. Naznačeno je i da će Soravija na izgradnji zaposliti samo austrijske firme, a da bi izgradnja mogla da traje između 14 i 16 meseci.

Inače, radi se o poslovno-hotelskom kompleksu od 25.000 m2 sa 250 soba čija se vrednost procenjuje na 55 miliona evra, a pripadaće Hilton ili Radisson franšizi.

(BeoBuild)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *