Materijali

Ideje za ukrašavanje glavnog zida

Kako bi vam bilo malo lakše prilikom renoviranje prostora evo nekih ideja koje biste možda želeli da isprobate u različitim sobama.

Obratite pažnju na zid koji je najupadljiviji ili zid za koji vi želite da posebno naglasite u vašem domu.

To može biti zid oko vašeg kamina, zid iznad kreveta u spavaćoj sobi, zid na koji želite da okačite sve vaše fotografije ili jednostavno zid koji najviše upada u oko.

Dominantni glavni zid

Jedan od najočiglednijih, ali i veoma efikasnih načina jeste da se za glavni zid koristi dominatna boja za zidove koja je i hrabra i upečatljiva. U jednom koraku doneli ste uzbuđenje i raznovrsnost u vašu sobu. Sve što treba da uradite jeste da odaberete boju.

kruna-boje-1

Obojeni plakari

Ako imate zid sa ugrađenim plakarima, zašto ne obojiti svaka vrata u različitu boju? Soba će izgledati veoma moderno. Možete se držati tradicionalnih tonova ili odabrati vesele boje.

 

Stavite pruge

Farbanje zida vertikalnim prugama je savršen način da sobu koja je mala napravite da izgleda visoko. Počnite tako što ćete prvo naneti jednu suptilnu nijansu na ceo zid, zatim podelite zid na jednake delove koristeći traku. Širina pruga ne mora biti ista. Zatim nanesite smeliju, jaču nijansu na obeležene delove. Zašto ne biste ovako obojili zid iza vašeg kreveta u spavaćoj sobi. Krevet će doći do izražaja, a soba će izgledati veća i šira.

Tapete

Glavni zid takođe možete oblepiti tapetama. Veliki je izbor i ima stvarno predivnih dezena. Ako se na ostale zidove nanese siva boja za krečenje dobićete fantastičan moderni izgled.

kruna-boje-2

Tkanina na zidu

Ovo je moderan i lak način da privučete pažnju na vaš omiljeni zid. Najbolje je prvo ga ofarbati u neku tamnu, luksuznu nijansu, zatim na njega staviti omiljeni materijal. Ukrašavanje glavnog zida ne mora da bude naporan zadatak. Inspiracija i boja je sve što vam je potrebno.

Na web stranici www.krunaboje.com možete pronaći još mnogo korisnih saveta, ideja i inspiracije za uređenje vašeg doma.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *