Materijali

Zidne obloge u službi dekoracije i zvučne izolacije

Kako da učinite stan vizuelno upečatljivim a da ga ujedno izolujete od komšija? Zidne obloge mogu biti pravo rešenje!

Prilikom uređenja stanova, arhitekte se sve češće susreću sa zahtevima investitora da se pojedini zidovi dodatno zvučno izoluju. Iako ne mogu biti potpuni zvučni izolatori, dekorativne obloge vam mogu pomoći da smanjite buku koja dolazi iz okolnih stanova.

Predstavićemo vam par rešenja koja pored toga što zvučno izoluju vaš stan, i izgledaju lepo. Svako od ponuđenih rešenja možete izvesti i prilagoditi svojim potrebama.

Obloga od filca

Primer oblaganja zida filcom primenjen u ovom malom stanu veoma je dobro rešenje. Na zid iza sofe, zalepljeni su tekstilni paneli koji izgledaju zanimljivo a pritom su i zvučni izolatori. Geometrijski oblik dobijen je prema nacrtima arhitekte. Pogledajte kako izgleda ovaj stan.

filc-na-zidu-630x420

filc

Obloga od tekstila

Tekstil u formi pletenica koji je postavljen na drvenu podkonstrukciju, montira se direktno na zid. Debljine je oko 3 centimetra a isporučuje se na podkonstrukciji širine jednog metra. Pogledajte opširnije objašnjenje o ovom rešenju.

akusticni-zid

obloga-za-zid

Geomertijska obloga

Iako nije primarno predviđena kao zvučni izolator, ova obloga sastavljena od šestougaonika može posužiti i kao slabiji izolator. S ovim šestougaonim modulima možete napraviti dekorativan zid ili uzglavlje kreveta jer svako „saće“ može imati drugačiju teksturu. Ova zidna obloga Amondo je delo kuće l’Opificio.

obloza za zid

oboga za zidove

Ukoliko vam komšije prave preveliku buku, pročitajte kako možete zvučno izolovati unutrašnji zid.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Bozo S.

    Postovanje,
    Da li znate gde se mogu kod nas u Srbiji kupiti ove geometrijske zidne obloge, koje predstavljaju zvucnu izolaciju ?
    Unapred zahvalan,

Оставите одговор

Obavezna polja *