Farbanje pločica bazena je najbrži način da popravite izgled vašeg starog bazena. Foto: AutoDUGA
Izvođenje, Materijali

Kako da ofarbate pločice u bazenu i vratite mu stari sjaj

Imate bazen koji je star i treba mu osvežavanje? Ne morate da lomite pločice – možete ih ofarbati! Pogledajte tačno kako teče ovaj postupak.

Koristeći set koji je pogodan za farbanje kade, podnih pločica metalnih i betonskih površina, moguće je bazenu vratiti stari sjaj, a postupak nije jako komplikovan ali zahteva vreme.

Za početak, potrebno je da površinu bazena površinski prešmirglajte, a zatim prebrišite razređivačem 5481. Cena razređivača je 100 dinara za 250 mililitara. Ovaj razređivač nije ni nitro ni uljani, već razređivač na bazi alkohola koji ispari za par sekundi, ostavljajući površinu besprekorno čistom i spremnom za farbanje.

Bazen pre i posle farbanja keramike. Foto: Marija M./AutoDUGA

Boja je vodootporna, UV stabilna, otporna na jake hemikalije i hodanje.

Nakon što ste pripremili površinu, četkom ili valjkom nanesite sloj boje. Nakon 3-4 sata, kada je suvo na dodir, nanosi se i drugi sloj.

Ofarbana površina biće potpuno suva za 3-4h nakon nanošenja drugog sloja i po njoj se može hodati, ali je ne bi trebalo kvasiti prvih nedelju dana, jer je to period sazrevanja boje. Ukoliko se i pokvasi, dovoljno je samo obrisati suvom krpom kako voda ne bi ležala na površini.

Posle ovih nekoliko dana, može se nastaviti normalna upotreba bazena. Boja je vodootporna, UV stabilna, otporna na jake hemikalije i hodanje.

Cena seta za farbanje bazena je oko 2.500 din sa kojim možete da pokrijete oko 5 do 10 m2 pločica.

Sav potreban materijal, boje i alat za vaše osvežen bazen možete poručiti od firme Auto Duga, a boju možete odabrati preko Tikkurila online ton karte koja je ista za proizvode namenjene za eksterijer i enterijer,

Deo Tikkurila Symphony ton karte za boje koje su pogodne za farbanje keramike u enterijerima i eksterijerima

Srećan rad i želimo vam ugodno brčkanje u osveženom bazenu!

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *