Postupak farbanja kade je relativno brz i jednostavan tako da to možete izvesti sami; Foto: Gradnja.rs
Molerski radovi

Farbanje kade: Kako da se za 20 evra rešite rđe i dobijete osvežen izgled kupatila

Kako do svežeg izgleda kupatila bez lupanja pločica, vađenja kade i skupih intervencija? Keramiku i kadu možete prefarbati!

O farbanju keramike smo ranije već pisali, a sada je došlo na red da i stara, trošna kada dobije osvežen izgled. Osim s estetske strane, farbanje kade je dobro i zbog toga što ovim postupkom uklanjate rđu s površina pa vaše telo više neće biti izlagano ovoj nezdravoj sredini.

Postupak farbanje kade je relativno brz i jednostavan tako da se i sami možete upustiti u ovaj posao. U specijalizovanim prodavnicama može se kupiti set za farbanje kade, a mi smo pronašli sve što nam treba u prodavnici AutoDuga gde smo dobili i uputstvo kako da ofarbate kadu.

Postupak farbanja stare kade

Pre početka farbanja kade, neophodno je da se ona prvo dobro išmirgla pomoću šmirgle granulacije P180. Nakon šmirglanja, površina se prebriše posebnim razređivačem koji će očistiti kadu i pripremiti površina za nanošenje farbe. Cena razređivača je 100 din.

Set za farbanje se sastoji od litra bele Temadur 20 boje, razređivača za boju i herter (učvršćivač). Ceo set košta 2.350 din (20 evra). Jedan set je dovoljan da se kada može ofarbati u neophodna dva sloja.

Za nanošenje prvog sloja se u pola litre boje doda pola razređivača za boju i pola hertera. Tek nakon 3 do 4 sata od nanošenja prvog sloja može se naneti drugi sloj. Bitno je da se ne zameša sve odjednom, jer će boja da se stvrdne i neće se moći iskoristiti za mazanje drugog sloja.

Tek nakon 3 do 4 sata od nanošenja prvog sloja može se naneti drugi sloj.

Za nanošenje boje se predlaže Anza valjak za ekstra glatke površine i Anza četku koja se koristi za manje pristupačna mesta.

Iako se boja jako brzo suši, mora se sačekati sa kvašenjem kade prva tri dana. Nakon ovog perioda, kadu možete nastaviti normalno koristiti, prati i čistiti istom kućnom hemijom koju ste koristili i pre farbanja.

Evo kako kada izgleda pre i posle farbanja:

Pre i posle: farbanje kade; Foto: AutoDuga

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *