Materijali

Florimovo rešenje za dobar izgled ivice bazena

Italijanska fabrika keramike Florim ponudila je rešenje kojim se ista keramika može postaviti i unutar i oko bazena.

Obilaskom fabrike Florim, redakcija Gradnja.rs upoznala se s jednim novitetom koji garantuje bolji izgled bazena. Naime, od sada postoji mogućnost da se istu keramika koristite i za bazen i za ivične elemente. Osim u bazenu i oko njega, granitna keramika može se postaviti i na prelivnicima tako da omogućava kontinulalan izgled površine.

U sistemima Dolphin ili Marea na prelivnik je postavljen granit na plastičnoj podkonstrukciji koji se podiže i omogućava lako čišćenje kanala oko bazena.

bazen

Za uglove bazena predviđena je keramika s oborenim ivicama koja je takođe u boji bazenske keramike.

bazenska-keramika

U ponudi je više izgleda prelivnika, odnosno, oblika otvora na gornjoj ploči prelivnika. Sistem Marea je sa ravnim linijskim prorezima koji prate obim bazena dok sistem Dolphin ima talasaste otvore na gornjoj ploči.

bazenska-keramika-i-ivice

Najvažniji uslov koji keramika mora da ispuni za bazene jeste protivkliznost. Granitna keramika Florim ima veliku otpornost na klizanje.

bazenski-prelivni-sistem

Ovako izgledaju standardna rešenja (System Capri 1, Florim) koja se koriste u sportskim bazenima. Prelivnici su od plastike pa su samim tim i više vizuelno naglašeni dok je kanal izveden od standardnih prefabrikovanih elemenata.

bazeni-keramika

Keramiku i elemente za bazene kompanije Florim možete kupiti u salonima EuroDOM.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *