CS:GO okršaj u novom BIG sedištu u Kopenhagenu; Foto: Jens Majdal Kaarsholm
Softver

Igrajte Counter Strike na mapi koju je dizajnirao BIG

BIM menadžer u svetski poznatom arhitektonskom birou Bjarke Ingelsa iskoristio je slobodno vreme za vreme pandemije da napravi mapu za poznatu FPS multiplejer igru.

Counter Strike, u narodu poznat kao Kanter, i dalje je jedna je od najpopularnijih igara na svetu iako je izašla pre 20 godina. Njenu popularnost duguje sjajnom gejmpleju ali i raznovrsnim i dobro osmišljenim mapama u kojima igrači, sa AK-47 u rukama, prave taktiku za pobedu. Mapa koju je projektovao slavni arhitekta bila bi prava poslastica za sve iz struke. Evo prvih naznaka jedne takve virtuelne arene.

Catch the Crane! Foto: Jens Majdal Kaarsholm

BIM model novog sedišta kompanije BIG, iz Revita je prenesem u 1:1 direktno u Counter Strike.

Jens Majdal Kaarsholm, BIM menadžer u svetski poznatom arhitektonskom birou BIG, iskoristio je slobodno vreme za vreme pandemije koronavirusa da napravi mapu za poznatu FPS multiplejer igru.

„Iskoristio sam slobodno vreme za vreme karantina, da realizujem ideju o kojoj maštam već godinama, a to je BIM model iz Revita prenesem 1:1 u Counter Strike, čime bih praktično preneo pravi objekat u CS:GO.“ – napisao je Jens na LinkedInu.

Kako iskaliti bes na kolegu iz biroa? Igrajte CS! Foto: Jens Majdal Kaarsholm

Arhitekte igrači

Odluka je pala na zgradu koja će biti novo sedište kompanije BIG u Kopenhagenu, a rezultate možete videti u skrinšotovima koje je Jens okačio na društvene mreže.

BIM model direktno iz Revita u CS:GO; Foto: Jens Majdal Kaarsholm

Zaposleni u BIG-u, sada se tokom pauze (naravno, nikako tokom radnog vremena) takmiče na mapi koja predstavlja zgrada u kojoj i sami sede.

Zaposleni u BIG-u, sada se tokom pauze (naravno, nikako tokom radnog vremena) takmiče na mapi u kojoj i sami sede. Mapa, nažalost, još uvek nije dostupna za download što bi bilo sjajno da se i drugi igrači-arhitekte mogu da se oprobaju u BIG-u.

Headshot za kolegu; Foto: Jens Majdal Kaarsholm

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *