Građevinarstvo

Isporučene prve tri kuće Breda Pita indijanskom rezervatu

Već smo pisali o neprofitnoj organizaciji Make it Right kojom upavlja Bred Pit u cilju obezbeđivanja smeštaja onima kojima je to najpotrebnije. Akcija je konačno urodila plodom.

Prve tri kuće koje je dizajnirala neprofitna organizacija Breda Pita u saradnji s pet arhitektonskih studija, upravo su isporučene indijanskom rezervatu Fort Peck. Make it Right planira da isporuči 20 ovakvih kuća koje su u skladu s LEED Platinum standardom a biće namenjene onima kojima je to najpotrebnije.

bred-pit-indijanci-02

Make it Right je stupio kontakt s plemenima Sijuks i Asiniboin u rezervatu Fort Peck u Montani kako bi im izgradio održive kuće koje su preko potrebne u ovom kraju. U rezervatu koji broji oko 6.000 ljudi, više od njih 600 čeka na svoj dom, piše Inhabitat.

bred-pit-indijanci-05

Isporučene kuće C6Ps sa kosim krovom imaju dve spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju, trpezariju i toalet. Ono što je mnogo važnije jeste to da se ove kuće napajaju solarnom energijom i geotermalnim pumpama što značajno smanjuje račune ali i štiti životnu sredinu.

bred-pit-indijanci-01

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *