Aktuelno

Izbio požar u zgradi Zahe Hadid u Bejrutu

Dok se grad još oporavlja od velike ekspolozije u luci, novi gradski orijentir koji je u fazi izgradnje, zahvatio je požar.

Požar je izbio u zgradi u centru Bejruta u blizini gradske luke, gde je prošlog meseca u eksploziji poginulo skoro 200 ljudi, a povređeno na hiljade osoba.

Nije bilo odmah jasno šta je izazvalo požar u jednoj od najpoznatijih građevina u gradu, koja je delo pokojne britanske arhitekte, rođene u Iraku, Zahe Hadid. Zgrada ovalnog oblika još uvek je u izgradnji i nalazi se na glavnom putu koji prolazi pored luke, piše Al Jazeera.

Grad je još oporavlja od posledica eksplozije u kojoj je poginulo skoro 200 ljudi, a povređeno na hiljade osoba.

Libanski mediji prvi su objavili slike dima koji kulja iz poznate zgrade, koja se nalazi u blizini Bejrut Souksa, tržnog centra od 100.000 kvadratnih metara u centru grada.

Treći požar

Ovo je treći požar na tom području u roku od nedelju dana nakon dva nedavna požara u luci Bejrut, uključujući i veliki u četvrtak koji je izazvao paniku među stanovnicima. Još jedan požar ranije ovog meseca brzo je ugašen. Uzroci tih požara nisu jasni.

Stanovnike Bejruta i dalje potresa požar koji je 4. avgusta doveo do ogromne eksplozije, usmrtivši skoro 200 ljudi i nanevši štetu vrednu milijarde dolara.

Eksplozija oko 2.750 tona amonijum nitrata koja se šest godina čuvala u luci, ostavila je bez domova četvrt miliona ljudi. Uzrok eksplozije i požar koji je do nje doveo i dalje se istražuju. Eksplozija je dovela do vladine ostavke šest dana kasnije.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *