Aktuelno, Konkursi

Lafargeov konkurs za pronalaske iz oblasti gradnje

Lafarge grupa dodeliće nagrade najinventivnijim projektima u Evropi koji doprinose održivoj gradnji i nude rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke, socijalno-ekonomske probleme vezane za savremenu gradnju.

Lafarge grupa pokrenula je „Lafarge Invention Awards 2010“ sa željomda nagradi najinventivnije projekte u Evropi koji doprinose održivoj gradnji i prate njen razvoj.
Prijave za konkurs mogu se slati do 15. oktobra 2010. godine. Projekti treba da obuhvataju novi proizvod, industrijski proces, metod gradnje ili usluge, a moraju biti zasnovani na pronalasku koji nije stariji od 5 godina i koji se odnosi na građevinske materijale (agregati, cement, beton, gips).

Konkurs je namenjen istraživačima, preduzetnicima, profesorima, arhitektama, građevincima, inženjerima, tehnolozima – fizičkim i pravnim licima, odnosno svima onima koji nude održiva rešenja za tehnološke, ekološke, tehničke, socijalno-ekonomske probleme vezane za savremenu gradnju. Biće izabrano deset finalista, a žiri sastavljen od stručnjaka Lafarža i renomiranih ekonomista i stručnjaka iz oblasti nauke će zatim izabrati tri pobednika, od kojih će svaki biti nagrađen sa po 20.000 evra, uz podršku Lafargea u kreiranju akcionog plana razvoja projekta. Privredna komora Srbije pruža aktivnu podršku svojoj članici Lafarge BFC iz Beočina, koja je deo Lafarge grupe, u realizaciji ovog projekta sa ciljem pomogne implementaciju domaćih tehnologija i proizvoda u održivu gradnju.

Kao svetski lider u proizvodnji građevinskih materijala, Lafarge grupa je duboko posvećena promovisanju što održivijih metoda gradnje. U tu svrhu izdvajaju više od 50 odsto godišnjih sredstava za istraživanje i razvoj, radeći na pitanjima kao što su smanjenje uticaja ugljen-dioksida, energetska efikasnost, efikasnija upotreba prirodnih resursa i sistema gradnje.

U istraživanju i razvoju Lafarge neguje princip saradnje i ima dugoročno partnerstvo sa najuglednijim svetskim istraživačkim centrima, obrazovnim ustanovama, institutima i univerzitetima. Blisko sarađuju i sa spoljnim stručnjacima na pitanjima održive gradnje, jer žele da na tom polju okupe svo raspoloživo znanje. U tom cilju je i pokrenut konkursu „Lafarge Invention Awards 2010“.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom web-sajtu konkursa: www.lafarge-inventionawards.com ili www.lafarge.com.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Snezana Ljubic

    Molim da mi posaljete adresu – mail gospodina koji je mislim dobio nagradu za izgradnju stambenih objekata – zgrada, gde bi cena po kvadratu bila oko 550 eura. Hvala za saradnju

Ostavite odgovor

Obavezna polja *