Aktuelno

10 milijardi dolara za rekonstrukciju aerodroma JFK

Najprometnijim aerodromu u Njujorku sledi veliko renoviranje.

Andrew Cuomo guverner Njukorka izložio je plan rekonstrukcije aerodroma JFK koji će ovu poznatu svetsku luku pretvoriti u „objedinjeni, dobro povezani kompleks na svetskom nivou“.

Renoviranje aerodroma podrazumeva pravljenje objedinjenog terminala koji će povezati nova krila sa postojećim čime će se poboljašati promet ljudi, piše ArchDaily.

Renoviranje takođe podrazumeva i postavljanje novog sistema video-monitoringa sa softverom za prepoznavanje lica u cilju brže obrade putnika.

Prilazni putevi aerodromu biće prošireni, a planirana je izgradnju kružnog puta oko aerodroma kako bi se vozilima olakšao pristup. Predviđena je izgradnja dodatnih parkinga za automobile koji će biti podeljen u zone za kratka i dugačka zadržavanja.

Kako bi se poboljšala usluga putnicima, planirana je izgradnja novih restorana, prodavnica i konferencijih sala. Renoviranje takođe podrazumeva i unapređenje bezbednosti sa novim sistemom video-monitoringa sa softverom za prepoznavanje lica u cilju brže obrade putnika.

Sadašnji JFK će za 10 godina dostići puni kapacitet. Stoga je renoviranje neophodno jer se predpostavlja da će 2030. godine ovaj aerodrom opsluživati 75, a 2050. godine čak 100 miliona ljudi.

Više dokumentacije možete pronaći ovde.

Korisni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *