Arhitektura, Izdvojeno

Gradi se luksuzni terminal za kućne ljubimce na aerodromu u Njujorku

Novi terminal na aerodromu JFK dobiće ime Arka po biblijskom plovilu kojim je Noa spasavao životinje od istrebljenja.

Projekat vredan 48 miliona dolara čine hotel za kućne ljubimce i spa centar kroz kojeg će godišnji protapkati preko 70.000 životinja. Luksuzni smeštaj nudi bazene u obliku koske, terapiju masažom, spa usluge pa čak i pedikire koji će ukrasiti vašeg ljubimca.

ARK-animal-terminal-02

Izgradnja Arke na 17.000 kvadrata već je započela na mestu starog, i mnogo manjeg, VetPorta. Projekat potpisuje renomirani arhitektonski biro Gensler koji je sarađivao s manjim, specijalizovanim firmama poput Gralla Equine Architects.

ARK-animal-terminal-05

Noćenje u ovom luksuznom pet hotelu košta 50 dolara, međutim ukoliko doplatite još 50 vaš ljubimac će moći da uživa u raskošnom apartmanu s krevetom pune (ljudske) veličine, TV-om, veb-kamerom ali i slikom familije na noćnom ormariću.

ARK-animal-terminal-06

Terminal će imati i rizort za pse nazvan Paradise 4 Paws s bazenom u obliku kosti, dok će mačke uživati u parku Cat Adventure Jungle sastavljenom od drveća za penjanje.

ARK-animal-terminal-04

Terminal nije rezervisan samo za džet-set kuce i mace, već će on moći da ugosti i ptice i guštere pa čak i egzotične životinje poput zebri. Arka je opremljena i štalom za 70 konja i 180 krava kao i specijalnim bazenima za parenje pingvina. Za njihovo zdravlje biće zaduženi veterinari s univerziteta Kornel.

ARK-animal-terminal-03

Izgradnja Arke počela je u maju 2015. a otvaranje se očekuje sledeće godine.

ARK-animal-terminal-08 ARK-animal-terminal-07

Pogledajte i kako izgleda porodična kuća koja je ujedno i pansion za pse.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *