Sajmovi

Fotelje i bicikli na sajmu plastike K2013 u Dizeldorfu

Dve nedelje pre početka međunarodnog sajma plastike „K 2013“ (Dizeldorf, 16. do 23. oktobar, dvorana 5), izlagači za posetioce pripremaju niz uzbudljivih novih ideja.

Osim izvanrednog plastičnog bicikla napravljenog od preko 20 plastičnih delova, od kojih su pojedini krajnje inovativni, biće prikazana i tri jedinstvena prototipa automobilskih sedišta pobednika takmičenja u dizajniranju pod nazivom „sedi.kreni.“ (“sit down.move.“). Posetioci štanda C21/D21 u hali 5 moći će da isprobaju više od 200 jedinstvenih A-stolica preduzeća Bruner. Izložba kuhinjskih elemenata preduzeća Blum prikazaće funkcionalnost kliznih i elemenata za usmeravanje visokih performansi kod fioka i šarki za kuhinjske ormariće.

sajam-plastike

Veliki događaj koji će se odvijati uživo biće proizvodnja zaštitne maske za automobile od više vrsta materijala, a na osnovi novog proizvoda Ultracom i servisnog paketa za kompozite ojačane vlaknima. Na štandu B52/C58 u hali 5 kod proizvođača mašina Engel, posetioci će imati priliku da prisustvuju procesu RTM (proces ubrizgavanja smole za oblikovanje). Baš u tu svrhu kućište za bravu sportskog automobila X-Bow austrijskog proizvođača KTM biće proizvedeno korišćenjem pomenutog RTM procesa u vidu demonstracije na mašini Engel v-duo 700, i sve to na bazi poliuretanskog sistema kreiranom upravo u BASF-u.

Na sajmu „K2013“ biće predstavljen i koncept e-bicikla koji spaja što je moguće više različitih, a katkad i veoma inovativnih vrsta plastike, koji zajedno doprinose njihovoj specifičnoj nameni. Na osnovu platforme za Performanse materijala koja je osnovana januara 2013. godine kako bi spojila plastiku od poliuretana, preko termoplastike, pene, epoksi smole i kompozita, BASF izlaže koncept bicikla kako bi pokazao sav njegov potencijal. Osmišljen od strane dizajnerske agencije DING3000, e-bicikl nazvan „Koncept 1865 – Materijali o kojima valja ponovo razmisliti“, sadrži preko 20 raličitih vrsta plastike iz BASF-a.

Kuhinjski elementi iz Bluma

Novi koncept Servo Drive iz Bluma se može odmah uočiti u transparentnoj kuhinjskoj jedinici: kako bi otvaranje i zatvaranje fioka i ormarića bilo glatko, gotovo bešumno, a istovremeno sa strujnim napajanjem, neophodne su šine za usmeravanje i elementi zahtevnih kliznih performansi. Upravo ovde se primenjuje inženjerska plastika Ultraform (POM) i Ultramid (PA).

servo-drive_drawer

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *