Aktuelno, Saveti arhitekte Sonje

Kako mali stan vizuelno napraviti većim

Ukoliko imate mali stan a želeli bi da unesete neke promene i vizuelno proširite prostor, pročitajte neke od naših saveta:

1. Kontrastne boje. Zidove ulaza ili hodnika ofarbajte jarkom veselom bojom. Ove jarke tonove ponovite u kuhinji i u malim, sakrivenim delovima stana. Ovo će ostaviti utisak imate više prostora unutar vašeg stana, više nego da ste sve zidove obojili u jednu boju.

2. Odaberite svetlu boju poda. Svetli hrast ili jasen je idalna boja parketa za mali stan. Svetla boja uvek je vizuelno proširivala prostor. Ukoliko niste u mogućnosti da menjate boju parketa, oblučite se za svetle boje tepiha.

3. Koristite pruge. Ukoliko su postavljene tapete sa vertikalama odpoda do plafona, prostorija će delovati viša nego što je. Tapete uvek naglašavaju visok plafon. Ovakav efekat ćete dobiti i ukoliko obesite ukrasni luster na sredini prostorije.

4. Svetle, tople boje. Sa svetlijim zidovima, prostorija će izgledati veće. Za male stanove idealne boje su bela, krem i prigušene pastelne boje.

5. Koristite ogledala. Velike površine ogledala stvoriće utisak duplog prostora.

Zanimljiva rešenja za manji stan bez velikog preterivanja. zar ne?!

 

Jarke boje u hodniku i svetle boje zidove stan će učiniti većim
Vertikalne pruge i svetao parket vizuelno povećavaju prostor i visinu plafona

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *