Nameštaj i oprema

Kako odabrati dekorativni kamen

Razni oblici, teksture i boje čine dekorativni kamen iskoristivim u skoro svim enterijerima. Ali kako izabrati pravi za vaš enterijer?

Već smo pisali smo o načinu postavljanja i cenama dekorativnog kamena a ovog puta ćemo se osvrnuti na način njegovog odabira.

Mesto koje ste izabrali za postavljanje dekorativnog kamena uveliko diktira vrstu za koju se trebate odlučiti. U dnevnoj sobi, dekorativni kamen se postavlja na dominantnom zidu odnosno na zidu koji je vizuelno najistaknutiji. U ostalim prostorijama se ređe upotrebljava i na manjim površinama. U manjim prostorijama obavezno ga postavljajte u manje niše.

Ukoliko je soba prostrana, a zid na koji ga postavljate velike površine (iznad 8 m2) odaberite kamen krupnije strukture, boje koja će vam se uklopiti sa ostatkom nameštaja.

Često se misli da dekorativni kamen više odgovara prostranim prostorijama. Ovo ne mora da bude tačno jer ukoliko želite da imete deo ovog dekorativnog elementa u manjem stanu, savetujemo vam da se odlučite za kamen svetlije boje i što sitnije teksture. Ovaj kamen će se savršeno uklopiti u mali prostor.

Pogledajte jos neke od izvedenih enterijera u prirodnom kamenu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *