Nameštaj i oprema

Kako organizovati kuhinju u malom prostoru

U današnjoj novogradnji, arhitekte ostavljaju male površine za kuhinje. Kako smestiti sve potrebne kuhinjske elemente u tako mali prostor? Evo nekih dobrih saveta!

Kuhinja na „L“

Mali prostori na „L“, dužine 1,2 x 1 metar, dovoljan je da u njega smestite mali frižider (60 cm širine, 85 cm visine), šporet sa rernom, aspirator i sudoper.

Kružnu sudoperu smestite u ugao i na taj način iskoristite mrtav prostor. Iako mala, ova kuhinja će vam omogućiti dosta mesta za slaganje u donjim elementima u dužini od jednog metra i u visećim ormarićima. U viseće elemente možete ugraditi i mikrotalasnu kao što je izvedeno na slici ispod.

Kuhinja dužine 180 cm

Ukoliko imate prostor za kuhinju dužine svega 1,8 metara, ne očajavajte. Na slici pored pogledajte kako u ovaj prostor možete da smestite sve što vam je potrebno.

Kuhinja sadrži šporet sa dve ringle, ispod kojeg se nalazi mali ugradni frižider, sudoperu, aspirator i rernu kao i dosta prostora za odlaganje u visećim elementima i u prostoru ispod sudopere i rerne.

 

Kuhinja dužine 280 cm

Idealan raspored kuhinjskih elemenata za linijsku kuhinju do 2,8 metara se nalazi na slikama ispod.

Za smeštanje visokog frižidera, sudopere, šporeta sa rernom, aspiratora pa čak i mašine za suđe potrebno vam je 2,4 metra. Ukoliko je vaš kuhinjski zid dužine do 2,8 metara, između šporeta i sudopere možete da smestite i ladice za slaganje escajga i krpa kao što je izvedeno na slici ispod.

Pogledajte i ova rešenja kuhinja dužine do 280 cm.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *