Građevinski sektor godišnje napravi otpada veličine 217 piramida; Foto: Shutterstock
Konkursi

Kako smanjiti otpad u građevinskoj industriji? Naučite i osvojite 1.200 evra

Zašto je građevinski sektor, kao jedna od najbrže rastućih privreda, istovremeno i jedna od najvećih proizvođača otpada? Promene su neophodne, a ovo je jedan od načina.

Godišnje se u građevinarstvu proizvede 1,3 milijardi tona otpada što je količina jednaka 217 piramida u Gizi. Zato Akcioni plan cirkularne ekonomije Evropske Unije, kao i mnoge nacionalne strategije, prepoznaju građevinski sektor kao jedan od najuticajnijih, kao nosioca naprednih koraka u pravcu održivosti gradova.

Format praktične edukacije ima za cilj prenos znanja i uputstava za praktičnu implementaciju cirkularnosti u građevinarstvu i retrofitinga. Savet zelene gradnje Srbije, kao nacionalni član WorldGBC, preneće svoja znanja i uputiti vas kako da ih praktično implementirate na konkretnom izazovu retrofitinga.

Naučite, primenite znanje i učestvujte na konkursu u kojem pobednički tim osvaja 1.200 evra, a svaki član tima i godišnju članarinu u SrbGBC. Ovo je jedinstvena prilika za unapređenje znanja i šansa da se umrežite sa liderima i cirkularne, održive i zelene gradnje.

Naučite, primenite znanje i učestvujte na konkursu u kojem pobednički tim osvaja 1.200 evra.

Savet zelene gradnje Srbije poziva mlade inženjere i master studente, arhitekture, građevine, mašinstva, elektrotehnike, urbaniste, pejzažne arhitekte, inženjere organizacionih nauka, ali i menadžere gradnje i upravljanja objektima da se prijave i pridruže onima koji su spremni da stiču nova znanja i veštine za budućnost. Program počinje online Radionicom u četvrtak 8. oktobra u 13 časova.

Format praktične edukacije će učesnicima omogućiti:

  • da prošire znanja iz oblasti implementacije cirkularnih modela gradnje i projektovanja, kroz praktičan rad
  • da podeljeni u timove, osmisle i u praksi primene principe cirkularne gradnje na zadatom objektu, na parceli koja se nalazi u Beogradu
  • da se konsultuju i rade sa domaćim i internacionalnim stručnjacima iz ove oblasti

Čitav proces praktične edukacije biće realizovan do 15. decembra 2020. godine, a rezultiraće odabirom najboljeg projektnog rešenja. Pobedničkom timu biće dodeljena nagrada kao i mogućnost da učestvuju u studiji izvodljivosti i postanu deo procesa planiranja i uspostavljanja centara (Beacons) koji će delovati kao otvoreni inovacijski prostori koji neguju i grade kapacitete za implementaciju modela cirkularne ekonomije.

Rokovi

Za prijavu je potrebno popuniti registracioni formular na linku najkasnije do 30. septembra do ponoći.

Potvrdu da ste učesnik dobićete najkasnije do 4. oktobra do ponoći.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *