Enterijeri, Izdvojeno

Kako zakrivljene televizore postaviti u enterijer

Televizori zakrivljenih linija sve više osvajaju tržište. Vreme je porazmisliti kako ove ekrane lepo „upakovati“ u dnevnu sobu.

Prvo su izmišljeni zakrivljeni televizori pa su onda svi proizvođači težili da ekrane što više isprave da bi na kraju bili potpuno ravni. E, sad je došlo vreme da se ti ekrani ponovo savijaju ali na drugu stranu. Umesto pređašnjih konveksnih, sada su najnoviji hit konkavni ekrani koji, po rečima prozivođača, pružaju bioskopsko iskustvo. Ono što pak muči arhitekte to je kako ovakvu zakrivljenu napravu smestiti u enterijer. Evo nekoliko rešenja:

zakrivljeni-televizori-1

Zbog svoje zakrivljene linije, ovi televizori se najbolje uklapaju u amorfne enteijere. Problem je naravno što takvi enteijeri traže velike površine kao što je ova na slici.

zakrivljeni-televizori-3

Međutim, zakrivljeni televizori odlično se uklapaju i u elemente pravougaonih linija. Naravno, kačenje na zid je uvek dobra opcija!

zakrivljeni-televizori-5

Dobra osobina zakrivljenih televizora jeste što se oslanjaju na veoma malu površinu pa se bez problema mogu smestiti na usku policu.  Za postizanje povoljnog efekta potrebno je obezbediti optimalnu daljinu udaljenosti od tačke gledanja do televizora koja treba da iznosi barem 3,2 metra.

zakrivljeni-televizori-7

 Televizori su uglavnom prečnika oko 4 metara čime se postiže „uranjajuće“ iskustvo gledanja.

zakrivljeni-televizori-2

Ovo je idealan enterijer za smeštanje zakrivljenog televizora… međutim, ne i za svakodnevan život.

zakrivljeni-televizori-4

Ovako izgledaju zakrivljeni Sony Bravia S90 televizori.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *