Izdvojeno, Svetski projekti

Kamenolom pretvoren u luksuznu vilu na Mikonosu

Poznato grčko ostrvo dobilo je još jednu velelepnu vilu nastalu na temeljima nekadašenjeg rudnika kamena.

Kamen koji se vadi na Mikonosu je veoma dobrog kvaliteta, međutim turistički potencijal ostrva mnogo je veći, i ekološkiji, od eksplatacionog pa nije čudo što se kamenolomi redom zatvaraju. Jedan od njih, smešten na fanatastičnoj poziciji s pogledom na ostrvo Delos, pretvoren je u vilu koja odiše pravim grčkim šarmom.

mikonos-kamenolom-02

Villa Gracias a la Vida podeljena je na dve sekcije: Glavnu kuću od 350 kvadrata i gostinsku na oko 270 metara kvadratnih. Njih povezuje veliki bazen sa slanom vodom ali i kamene stene koji podsećaju na ranija zbivanja na ovom placu.

mikonos-kamenolom-03

Pri gradnji vile korišćeni su lokalni materijali i tradicionalalni postupci zidanja. Kamena, naravno, ima najviše a s njim su u kontrastu bele vile s prepoznatljivim plavim prozorima, piše Freshome.

mikonos-kamenolom-04

Na terasi su verande koje pružaju hlad „namučenim“ turistima a kada zagladne tu je i roštilj… koji je ozidan, naravno, kamenom.

mikonos-kamenolom-05

Kuća se može iznajmiti a dnevni najam košta od 2.000 evra pa naviše, u zavisnosti od termina.

mikonos-kamenolom-06 mikonos-kamenolom-07 mikonos-kamenolom-08 mikonos-kamenolom-09 mikonos-kamenolom-10 mikonos-kamenolom-11

mikonos-kamenolom-12

Pogledajte kako izgleda hotel Grand na Mikonosu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *