Građevinarstvo

Kanađani ulažu 120 miliona evra za nove hidroelektrane u Srbiji

Predstavnici kanadske kompanije Reservoir Capital Corp najavili su da će uložiti 120 miliona evra za gradnju protočnih elektrana Brodarevo 1 i Brodarevo 2 na reci Lim.

Predsednik kompanije Reservoir Capital Corp, Majlk Tompson izjavio je da je ta kompanija od 2003. godine aktivna u Srbiji i da je investirala oko 10 miliona dolara, pre svega u istraživanja i studije obnovljivih izvora energije i industrije metalnih resursa.

Nalazimo se u završnom stadijumu razvoja našeg prvog projekta u Srbiji, hidroenergetskog projekta Brodarevo na jugu Srbije, rekao je Tompson.

Prema njegovim rečima, za tu kompaniju, ali i za Srbiju, važno je da Brodarevo proradi, kako bi bilo lakše da se realizuju i drugi energetski održivi projekti u zemlji. On predviđa da bi izgradnja elektrana trebalo da počne u novembru.

Tompson je istakao da su predstavnici kompanije impresionirani kompetentnošću i otvorenošću vladinih zvaničnika u oblasti energetike i najavio da očekuje dalju podršku Vlade Srbije za projekte u Srbiji koji će unaprediti ekonomiju i otvoriti nova radna mesta.

Kompanija Reservoir Capital Corp je aplicirala i za gradnju hidroelektrane Vrutci snage 32 megavata, u blizini Užica. Procenjena vrednost investicije je oko 50 miliona evra.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. vesna

    Sto ne spomenete ekspropijaciju zemljista??

Ostavite odgovor

Obavezna polja *