Antigradnja

Kinezi greškom sazidali zgradu na sred puta

Ceo blok zgrada u Kini slučajno je sagrađen tako da je blokirao polovinu autoputa, pa su šokirani Kineski zvaničnici morali da naprave obilaznicu oko zgrade jer su shvatili da bi ih iseljavanje stanara koštalo mnogo više.

Radnici su morali da suzbiju autoput od osam traga u četiri i pri tom su iznervirali stanare koji su sada besni jer moraju da žive usred bučne i prometne saobraćajnice.

Ovi stanari su tek nedavno iseljeni iz svojih prethodnih domova kako bi vlada mogla da napravi park baš na tom mestu.
Zbog ovoga je vlada odlučila da izdvoji pravo malo bogatstvo kako bi ovim ljudima sagradila novu zgradu u kojoj će živeti, međutim napravili su veliku grešku u proceni pa je zgrada završila na sred autoputa.

kina-greska

„Živeli smo u drugom kraju gde su odlučili da sagrade veliki park. Obećali su da će nam sagraditi nov moderan blok u kom ćemo stanovati, a završili smo ovde“, kaže Šing Su.

„Živeli smo ovde samo par meseci kada su shvatili da su sagradili jedan blok previše i da se baš on nalazi na mestu gde treba da prolazi autoput“, dodao je on.

Kada su shvatili svoju grešku iz vlade su počeli da pregovaraju sa stanarima, ali su oni sada tražili još više kompenzacije. Nakon nekoliko meseci pregovori su propali i vlada je odustala i jednostavno odlučila da gradi oko problema – bukvalno.
„Nije baš kao da nam se sviđa da budem zaglavljeni na srednini 60 metara širokog autoputa, ali navikli smo se. Da su nam dali neku iole pristojnu ponudu mi bi se preselili, ali ovako smo morali da prihvatimo ovu situaciju“, rekao je Šing, jedan od stanara ove neobične zgrade.

 

 

(Press)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *