Hotel Zira, Beograd
Saloni

Konferencija Blok održaće se 2. i 3. juna 2011.

Treća međunarodna Konferencija o arhitekturi Blok održaće se 2. i 3. juna, u hotelu Zira, u ogranizaciji kompanije Projmetal.

Cilj organizovanja Konferencije je promovisanje kvalitetnih, savremenih modela izgradnje i unapređenje standarda poslovanja u toj oblasti u našoj sredini. Kako ističu organizatori, te teme su aktuelne kako za arhitekte, tako i za investitore i sve aktere na tržištu nekretnina.

Koncept Konferencije zasnovan je na ideji razmene iskustava sa vodećim arhitektama u svetu, i razmatranja određenih tema u različitim primerima i na najznačajnijim aktuelnim svetskim projektima.

Govornici ovogodišnje Konferencije spadaju među najznačajnija imena savremene arhitekture, među kojima su čuveni arhitekta Eric Owen Moss, jedan od najvažnijih predstavnika dekonstruktivizma u SAD.

Hotel Zira, Beograd

Pored Mosa, ovogodišnji predavači će biti arhitekte sa velikim brojem realizovanih građevina, kao što su Aleksander Lush (Kina/DLN) -autor nekih od najviših oblakodera na svetu, zatim čuvene evropske arhitekte Bjarne Mastenbroek (Holandija/SeARCH), Sami Rintala (Norveška/Rintala Eggertsson Architects), Wilfried Hackenbroich (Nemačka/Hackenbroich Architekten).

Predavanja će održati i domaće arhitekte afirmisane u inostranstvu – Đorđe Dašić (Japan/Dasic Architects) i Bratislav Gaković (Velika Britanija/Architectural Alchemy).

Tim povodom biće održana Konferencija za štampu 19. maja u kongresnom delu hotela Zira.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *