Tema ovogodišnjeg Međunarodnog Bijenala arhitekture u Veneciji, koje se održava od 29. avgusta do 21. novembra, glasi „Ljudi se (pro)nalaze u arhitekturi“ (People Meet in Arćitecture).

Na paviljonu Srbije na bijenalu arhitekture u Veneciji predstavljen je projekat umetničke grupe „Škart“ pod nazivom „Klackalište“, a  otvoren je uz pesnički i muzički nastup članova te grupe. Hor i grupa „Škart“ izveli su himnu „Armatura“.

Projekat „Klackalište“ grupe „Škart“ odabran je na javnom konkursu, u konkurenciji od 34 projekta.
Prostor galerije srpskog paviljona u Veneciji, prema zamisli autora, predstavlja parking ispunjen drvećem na kolicima, takozvanim „mobiljkama“, kao i začudnim klackalicama koje simbolizuju globalnu sliku savremenog, nestabilnog sveta.

Inovativnost postavke se, prema rečima arhitekte Jovana Mitrovića, ogleda pre svega u tome što je napušten koncept izlaganja arhitekture kao eksponata, odnosno u tome što je „sama postavka postala arhitektura“.

Grupa „Škart“ osnovana je 1990. godine na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Bazirajući saradnju na produktivnom sukobu, grupa svojim radovima istražuje granična područja umetnosti i aktivizma.

Paviljon Srbije