Konkursi

Konkurs za arhitekte: Ceresit Facade Award 2014

Predstavljen veliki evropski konkurs za kreativni dizajn ETICS fasada. Otkrivan novi ukras Savamale.

U okviru šestog Mikser festivala 2014, otkrivanjem novog murala u Savamali, predstavljen je veliki evropski konkurs za arhitekte Ceresit Facade Award. Konkurs traje od 3. aprila do 31. oktobra 2014. godine, a u konkurenciji su radovi arhitekata iz 20 zemalja Evrope. Nagrada će se dodeljivati u tri kategorije, ukupni nagradni fond iznosi 24.000  evra. Najbolje radove odabraće internacionalni žiri sastavljen od predstavnika evropskih univerzitetskih profesora, renomiranih arhitekata kao i top menadžmenta kompanije Henkel. Predstavnik Srbije u internacionalnom žiriju je gospođa Maja Lalić, kreativna direktorka Mikser festivala.

Mislav Smolcic, direktor marketinga_u sektoru Adhezivi Tehnologije kompanije Henkel Srbija 1

Tokom druženja u Mikser hausu, Mislav Smolčić, direktor marketinga u sektoru Adhezivi Tehnologije kompanije Henkel Srbija i Maja Lalić, kreativna direktorka Mikser festivala predstavili su ideju i propozicije konkursa i pozvali arhitekte da prijave svoje radove. „Ceresit Facade Award, evropski konkurs za profesionalne arhitekte, predstavlja jedinstvenu platformu za promovisanje inovativnih i kreativnih rešenja upotrebom ETICS Ceresit sistema i pruža priliku za osvajanje vrednih nagrada i promociju na evropskom tržištu“, rekao je Mislav Smolčić.„Zadovoljstvo nam je što smo treći put prisutni na Mikser Festivalu. Ove godine Ceresit Beogradu i Savamali ponovo daruje mural kao svoj doprinos dugoročnom planu za revitalizaciju Savamale“, dodao je Smolčić.

Mural-savamala-2

„Posebno mi je drago što kao član žirija učestvujem u projektu „Ceresit Facade Award“ i što je ovaj konkurs promovisan otkrivanjem novog murala u okviru ovogodišnjeg Mikser festivala. Mural „Imitacija života #9“ je deo projekta pod nazivom „The View – Master Project“, a njegova simbolika korespondirasa kreativnim duhom Savamale i namere Ceresita i festivala Mikser da ožive taj deo grada u skladu sa njegovim karakterom“, rekla je Maja Lalić.

Mural-savamala-

Autori murala“Imitacija života #9″, čuveni umetnički dvojac iz Švajcarske NEVERCREW,Pablo Tonji (Pablo Togni) i Kristijan Rebeki (Christian Rebecchi), su u izradi murala koristili inovativne Ceresit Visage materijale, čime je zagarantovanjedinstveni izgled fasade. Primenomtehnike koju nazivaju „presek“, posmatračima je omogućeno sagledavanje i istraživanje živih sistema koji su predstavljeni ne samo spolja, već i iznutra.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *