Selo
Aktuelno

Konkurs za lepša sela Srbije

Inženjerska komora Srbije raspisala je konkurs pod imenom „Lepa Srbija“ sa ciljen poboljšanja načina i tehnologije izgradnje stambenih objekata u selima Srbije.

Cilj konkursa je da na osnovu najboljih radova žiri i nagrađeni timovi naprave sintezu u vidu preporuka – priručnika koji bi na popularan način služio budućim graditeljima da mogu pravilno da postave projektni zadatak pred izabrane projektante ili u samogradnji kao i u poboljšanju konfora i uštedu energije u već izgrađenim, a često nedovršenim kućama.

Autori koji budu nagrađeni su u obavezi da izrade projektnu dokumentaciju za nagrađeni rad kao uzorni primer i ogledni objekat. Pomenuta projektna dokumentacija mora biti urađena u skladu sa čl.120. Zakona o planiranju i izgradnji (Sl. Glasnik RS br.72/09). Ova tri ugledna projekta se finansiraju od strane Inženjerske Komore Srbije u vidu nagrade za raspisani konkurs, a u saradnji sa lokalnim samoupravama, koje iskažu interes, projekti bi bili dodeljeni po jednom od zainteresovanih graditelja pod uslovom da budu izvedeni uz odgovarajući nadzor članova Inženjerske komore.

Upustvo za izgradnju kuća Komora će uz pomoć sponzora distribuirati opštinama u Srbiji koje će ih davati zainteresovanim graditeljima.

Detaljnije informacija o uslovima konkursu na adresi IKS.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Draga

    jako mi se svidja ideja promocije sela. znate li kako je proslo?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *